Ђоковић први пут против Серундола за четвртфинале Ролан Гароса и нови рекорд

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић игра данас против Аргентинца Франсиска Серундола меч осмине финала Ролан Гароса. Тај дуел је заказан као трећи на терену "Филип Шатрије" и почеће око 16.00 сати. Резултат и најважнија дешавања на терену можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић први пут против Серундола за четвртфинале Ролан Гароса и нови рекорд Ђоковић први пут против Серундола за четвртфинале Ролан Гароса и нови рекорд

Новак Ђоковић је у првом колу Ролан Гароса победио Француза Пјер-Ига Ербера (3:0), у другом је надиграо шпанског тенисера Роберта Карбаљеса Баену (3:0), док је у трећој рунди, након преокрета, пет сетова и четири и по сата тениса, савладао Лоренца Музетија (3:2) из Италије. Четврта Ђоковићева препрека у Паризу биће данас Аргентинац Франсиско Серундоло (25), против којег никада није играо.

Серундолo је тренутно 27. тенисер света, а најбољи пласман му је 19. место на АТП листи, на којем је био средином јуна прошле године. У каријери је освојио две АТП титуле - Баштад 2022. и Истборн 2023. године.

Пласманом у осмину финала Ролан Гароса Аргентинац је поновио свој најзапаженији резултат на гренд слем турнирима, пошто је и прошле године у Паризу догурао до четврте рунде, где га је тек након супер тај-брејка у петом сету зауставио Холгер Руне.

Што се тиче овогодишње сезоне на шљаци, Серундолo је најбољи био у Мадриду. Победио је Александра Зверева у осмини финала, али у борби за полуфинале није могао преко Тејлора Фрица. У Монте Карлу и Риму стигао је до шеснаестине финала и два пута изгубио од истог противника - Карена Хачанова.

До окршаја са Ђоковићем на "Шатријеу" Аргентинац је стигао уз само један изгубљен сет. Победио је немачког тенисера Јаника Ханфмана (3:0), Филипа Мишолића (3:0), који игра под заставом Аустрије, и Американца Томија Пола (3:1).

Франсискo Серундолo је рођен 13. августа 1998. у Буенос Ајресу. Потиче из тениске породице, па је почео да игра са пет година. Омиљени ударац му је форхенд, а омиљена подлога шљака. Највише воли да игра на Вимблдону иако му је Рим омиљени град. Идоли су му Роџер Федерер и старији сународник Давид Налбандијан. Воли фудбал и навија за Ривер Плејт. Каже да му је највећа врлина памет, а највећа мана лењост.

Ђоковић на победу од новог рекорда

Новак Ђоковић брани титулу у Паризу, пошто је прошле године у финалу победио Норвежанина Каспера Руда.

Најбољи тенисер света јубиларни 20. пут учествује на Отвореном првенству Француске, које је освајао укупно три пута -  2016, 2021. и 2023. године. Уз то, четири пута је поражен у финалу на париској шљаци.

Ђоковић је у походу на 99. трофеј у каријери и 25. гренд слем титулу. Већ је рекордер по броју најпрестижнијих пехара, а тријумфом над Лоренцом Музетијем у претходној рунди Ролан Гароса изједначио је још један рекорд Роџера Федерера.

Србин и Швајцарац сада имају по 369 победа на гренд слем турнирима, па ће Ђоковић већ данас бити у прилици да по још једном статистичком параметру постане најбољи у историји тениса.

Чека се први трофеј у 2024.

Новак Ђоковић још увек није освојио трофеј у 2024. години и није играо ниједно финале. Изгубио је у полуфиналу Аустралијан опена од Јаника Синера, а на мастерсу у Индијан Велсу од Луке Нардија у трећој рунди.

Сезону на шљаци започео је у Монте Карлу, где га је у полуфиналу победио Каспер Руд, а није могао даље од трећег кола ни у Риму, пошто га је надиграо Чилеанац Алехандро Табило.

Седмицу пред почетак Ролан Гароса Ђоковић је провео у Женеви и изгубио у полуфиналу турнира серије АТП 250 од Томаша Махача из Чешке.

Дуел Новака Ђоковића и Франсиска Серундола заказан је као трећи на терену "Филип Шатрије" и почеће око 16.00 сати. Резултат и најважнија дешавања на терену можете пратити на нашем порталу.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару