Читај ми!

Лајовић против Фрица, Кецмановић са Медведевом у другом колу Ролан Гароса

Српски тенисери Душан Лајовић и Миомир Кецмановић играју дуеле другог кола Ролан Гароса. Лајовић ће се укрстити са Тејлором Фрицом од 13.30, а Кецмановић са Данилом Медведевом од 11 часова. Олга Даниловић ће свој дуел против Данијел Колинс играти од 12.15 јер је отказан због кише.

Лајовић против Фрица, Кецмановић са Медведевом у другом колу Ролан Гароса Лајовић против Фрица, Кецмановић са Медведевом у другом колу Ролан Гароса

И Лајовић и Кецмановић су пласман у друго коло изборили после занимљивих дуела, али их поново чекају изузетно тешки ривали.

Лајовић се у друго коло Ролан Гароса пласирао пошто је после велике борбе надиграо Романа Сафијулина са 3:2, у сетовима (4:6, 7:5, 6:4, 6:7(6:8), 6:4).

Пет сетова и више од четири сата требало је Душану Лајовићу да савлада руског тенисера и избори пласман у другу рунду Ролан Гароса.

Могао је српски тенисер много раније и уз мање муке да оконча меч, пошто је у четвртом сету имао предност од 5:4 и прилику да својим сервисима запечати победу, али је упорни Сафијулин успео да меч уведе у пети сет. 

Лајовић ће сада имати још тежег противника. Ривал му је 12. тенисер на АТП листи, Американац Тејлор Фриц са којим се састао само једном, 2018. године када га је надиграо са 2:0. 

Потенцијални дуел у осмини финала Синсинатија претходне године није одигран, јер је Фриц морао да се повуче због повреде.

Душанов најбољи резултат на другом гренд слему је четврто коло - 2014. године. На претходна три појављивања у Паризу учешће је завршавао у првом колу.  

Кецмановић мора преко Медведева

Кецмановић је Бразилца Тијага Монтеира савладао са 3:1, по сетовима 6:2, 6:1, 4:6, 7:5. Меч је трајао два сата и 38 минута, а српски представник је сигурном игром направио дупло мање неизнуђених грешака уз већи број винера и то је одлучило дуел.

Занимљиво је да се 57. тенисер света тако реванширао бразилском представнику који га је у Риму савладао у шеснаестини финала са 2:1 по сетовима.

Наредна препрека српском тенисеру је пети рекет света Данил Медведев који слови за једног од фаворита за освајање турнира. Кецмановић се три пута састајао са Русом, али ниједном није успео да му узме сет, па је евидентно да га у другом колу чека изузетно тежак задатак.

Српски тенисер је прошле године такмичење на Ролан Гаросу окончао у првом колу, а најбољи резултат остварио је 2022. када је играо трећу рунду.

Олга против Данијел Колинс

После проласка кроз квалификације и тријумфа 6:1, 6:2 над бољепласираном Италијанком Мартином Тревисан, на другу страну мреже Олги Даниловић стаће 10. тенисерка света Данијел Колинс.

Врхунац искусне тридесетједногодишње тенисерке био је 2022. године, кад се домогла финала Аустралијан опена и седмог места на ВТА листи. У првом колу је девојка рођена у Санкт Петерсбургу, граду на Флориди, савладала земљакињу Каролину Долихајд са 6:3, 6:4.

Даниловић и Колинс су се недавно сусреле први пут у каријери. Било је то у другом колу Мадрида, где је Олга прилично намучила фавориткињу. Завршено је победом Колинсове 2:1 после преокрета - 4:6, 6:4, 7:6. 

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије