Лајовић у маратонском мечу савладао Сафијулина

Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло Ролан Гароса пошто је после велике борбе у пет сетова у првој рунди победио Руса Романа Сафијулина резултатом 3:2 у сетовима (4:6, 7:5, 6:4, 6:7(6:8), 6:4).

Пет сетова и више од четири сата требало је Душану Лајовићу да савлада руског тенисера Романа Сафијулина и избори пласман у другу рунду Ролан Гароса.

Могао је Лајовић много раније и уз мање муке да оконча меч, пошто је у четвртом сету имао предност од 5:4 и прилику да својим сервисима запечати победу, али је упорни Сафијулин дошао до спасоносног брејка.

Морао је Рус и у тај-брејку да бежи са ивице амбиса, и још једном је побегао. Лајовић је имао меч лопту при резултату 6:5, али је Сафијулин нанизао три поена и "отео" сет за изједначење - 2:2.

У одлучујућем сету није било прилике за брејк све до осмог гема у којем је Лајовић одузео сервис Сафијулину, повео са 5:3 и поново се довео у ситуацију да сервира за победу. И поново је пропустио прилику.

Сафијулин је вратио брејк, смањио заостатак на 5:4, али је Лајовић већ у наредном гему коначно меч привео крају. Брејком, кад већ два пута није могао својим сервисима.

Наредни Лајовићев ривал биће бољи из дуела Американца Тејлора Фрица и Аргентинца Федерика Корије.

Ролан Гарос игра се за укупни наградни фонд од 53,4 милиона евра.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије