Читај ми!

Ђоковић почиње одбрану титуле на Ролан Гаросу против Пјер-Иг Ербера

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић почиње одбрану титуле на Ролан Гаросу против Пјер-Иг Ербера. Дуел српског и француског тенисера у првом колу неће почети пре 20.15 часова. Текстуални пренос меча пратите на нашем порталу.

Ђоковић почиње одбрану титуле на Ролан Гаросу против Пјер-Иг Ербера Ђоковић почиње одбрану титуле на Ролан Гаросу против Пјер-Иг Ербера

Ђоковић и Ербер ће одиграти дуел на терену Филип Шатрије. Дуел је постављен као четврти на програму трећег дана Ролан Гароса. Пре њих играће Ћинвен Џенг и Ализ Корне, потом ће снаге одмерити Фелипе Алвес и Каспер Руд, а треће по реду су Ерика Андрејева и Арина Сабаленка.

Ђоковић брани пехар у Паризу, прошле године је у финалу победио Норвежанина Каспера Руда. У Паризу ове сезоне одбрану титуле почиње против 143. тенисера света Пјер-Иг Ербера. До сада су тенисери само  једном играли то 2013. године на мастерсу у Паризу. Новак је тријумфовао са 2:0. 

Подсетимо, Ђоковић је три пута освајао Ролан Гарос - 2016, 2021. и 2023. године. Поред тога, још четири пута је играо финале. Ђоковић ће играти 20. пут на Отвореном првенству Француске и бориће се за четврту титулу на турниру, односно 25. гренд слем трофеј у каријери.

Осврт на Нолетову дваестројку

Тријумфом на Ролан Гаросу прошле године Ноле је постао најстарији освајач другог гренд слем турнира. И први тенисер који је дошао до 23. титуле на највећим турнирима у каријери.

Почевши од 2008. године када је освојио прву гренд слем титулу на Аустралијан опену, па све до историјске, 23. у каријери, на Ролан Гаросу Ђоковић као да је поручивао љубитељима тениса, популарним речима Мирослава Николића: "Што се радујете, ово је све нормално."

Худинијевски се Ђоковић извлачио из немогућих ситуација. У години за нама, Ноле се није зауставио, стигао је до и 24. титуле и то на Ју-Ес опену, баш тамо где су му забранили 2022. да покаже раскошну тениску магију.

Новак тражи форму, мотивацију и титулу

После бајковите сезоне у којој је играо четири гренд слем финала, а три освојио, Ђоковић је ове године доспео до ситуације у каквој није био још од 2006. Наиме, тада је прву титулу освојио у другој половини године, тачније 23. јула. Никада после тога, српски тенисер у првој половини сезоне није остајао без трофеја. На Ролан Гаросу имаће шансу да не понови поменуту годину.

Евидентно је да Ђоковић пролази кроз једну од најтурбулетнијих сезона у каријери. Најбољи тенисер света свих времена од почетка године није успео да се попне на победничко постоље. У трагању за добром формом и препознатљивом игром покушавао је у неколико наврата, али су се испречили Јаник Синер у полуфиналу Аустралијан опенаЛука Нарди на мастерсу у Индијан Велсу, потом Каспер Руд у полуфиналу Монте КарлаАлехандро Табило у трећем колу Рима и Томаш Махач у Женеви.

Многи љубитељи тениса, навикнути на бриљантне партије српског играча, постали су забринути због неуобичајених резултата ове године. Нема сумње да је Новаку потребна мотивација како би наставио шампионски пут.

Ербер бољи дублу

Француски тенисер Пјер-Иг Ербер рођен је 1991. године у Шилтигему. Тенисом је почео да се баву у раном детињству на наговор родитеља. Отац Жан Рош је његов тренер.

Најбољи пласман на АТП листи Ербер је остварио 2019. године када је заузео 36. позицију. Међутим, Француз је бољи дубл играч о чему сведоче одлични резултати у пару са Николом Маијем. Освојили су сва четири гренд слема - Ју-Ес опен 2015, Вимблдон 2016, Ролан Гарос 2018. и 2021, као и Аустралијан опен 2019. године. Ербер је био и други дубл играч 2016.

У пару са Маијем освојио је и седам мастерс турира, као и два трофеја на завршном мастерсу. У појединачној конкуренцији није толико успешан, свега четири пута је играо АТП финала и ниједном није освојио титулу.

Најбољи резултат на Ролан Гаросу уписао је 2018. игравши трећу рунду. Ове сезоне добио је специјалну позивницу за учешће, а претходне две године уопште није био део главног жреба.

Ербер игра десном руком, дворучни бекхенд и бољи је на мрежи него с основне линије. Француз је дефанзивно оријентисан, а најчешће напада противника на мрежи где према властитој тврдњи воли да игра бекхенд волеј.

Ове сезоне Ербер је освојио челенџер у Бретањи, а играо је и финале на турниру исте класе у Напуљу, тамо га је поразио Лука Нарди.

Дуел српског и француског тенисера у првом колу Ролан Гароса неће почети пре 20.15 часова. Текстуални пренос меча пратите на нашем порталу.

недеља, 30. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару