Изазов каријере пред Кецмановићем - против Алкараза у осмини финала Аустралијан опена

Српски тенисер Миомир Кецмановић игра у понедељак ујутру меч осмине финала Аустралијан опена против Шпанца Карлоса Алкараза. Дуел другог и 60. тенисера света први је на вечерњем програму "Род Лејвер арене" и почеће око 9.00 сати по средњоевропском времену. Резултат и дешавања на терену можете пратити на нашем порталу.

Изазов каријере пред Кецмановићем - против Алкараза у осмини финала Аустралијан опена Изазов каријере пред Кецмановићем - против Алкараза у осмини финала Аустралијан опена

Пласманом у осмину финала Аустралијан опена, Миомир Кецмановић је понови свој најбољи резултат на гренд слем турнирима, остварен такође у Мелбурну 2022. године. Да би направио искорак у каријери и подигао домете, мораће да изазове другог носиоца и најбољег играча млађе генерације Карлоса Алкараза.

Српски тенисер је у најави дуела рекао да жели да се врати тамо где је био, па и да направи искорак и уђе међу првих десет на АТП листи. Истакао је да дефинитивно неће бити лако против Алкараза јер је веома агресиван и храбар, али своју предност види у растерећености.

Кецмановић је 22 пута у каријери на терену био прекопута играча који су међу првих 10 и забележио је четири победе.

Тренутно 60. тенисер света је у првом колу овогодишњег Аустралијан опена био бољи од Јапанца Јосукеа Ватанукија (3:1), а у наредна два је одиграо два изузетно узбудљива и захтевна меча у којима је тек након пет сетова елиминисао двојицу боље пласираних тенисера на АТП листи.

И Немца Jана Ленарда Штруфа (3:2) и Американца Томија Пола (3:2) Кецмановић је савладао након што је био суочен са по две меч лопте за противнике.

Алкараз до осмине финала уз само један изгубљен сет

Карлос Алкараз је, захваљујући свом реномеу али и квалитету, прошао много лакши пут до четврте рунде првог гренд слема у сезони - нанизао је победе над Ришаром Гаскеом, Лоренцом Сонегом и Јунченг Шангом.

Само се Италијан може похвалити да је узео сет Карлиту, док меч против Кинеза није морао ни да заврши јер се Шанг предао при вођству Алкараза од 2:0 и 1:0 у трећем сету.

Шпански тенисер је након сусрета са Шангом истакао да ће морати да буде на највишем нивоу против Кецмановића. Рекао је да се осећа добро и да му се чини да све боље удара лоптицу и креће се на терену.

Сетио се и до сада јединог дуела са Кецмановићем у четвртфиналу мастерса у Мајамију 2022. године, када га је Србин добрано намучио. Славио је Шпанац (2:1), али је изгубио први сет, а одлучујући добио у неизвесном тај-брејку.

Алкараз је у Мелбурн дошао као други тенисер света, иза Новака Ђоковића. Иако има тек 20 година, освојио је већ 12 турнира, међу којима и Ју-Ес опен 2022. и Вимблдон прошле године, што је и дан-данас последњи пехар који је подигао.

Евентуалном победом, Миомир Кецмановић би направио најбољи резултат у досадашњој каријери, али би и помогао сународнику Новаку Ђоковићу да након Аустралијан опена сигурно задржи прво место на АТП листи, пошто Шпанац неће моћи да угрози Ђоковићеву позицију ако испадне пре четвртфинала, шта год најбољи тенисер света урадио до краја турнира.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво