Алкараз: Морам да будем на највишем нивоу против Кецмановића

Шпански тенисер Карлос Алкараз изјавио је да ће морати да буде на највишем нивоу против Миомира Кецмановића у осмини финала Аустралијан опена.

Алкараз се пласирао у осмину финала Аустралијан опена пошто му је Кинез Јунченг Шанг због повреде предао меч при резултату 6:1, 6:1, 1:0.

"Знам да је Кецмановић имао два меча по пет сетова, то је добро за мене. Сећам се Мајамија, играо је сјајан меч, али и ја сам. Знам да ће бити рат и морам бити спреман за то. Желео бих да буде у три сета, али морам да будем на највишем нивоу ако мислим да одем даље", рекао је Шпанац на конференцији за медије.

Шпанац се осврнуо и на Новака Ђоковића. "Оно што је важно како бисте били добар тенисер и развијали свој тенис на жељени начин је имати радну етику и јасан однос према томе колико сте спремни да се борите. То је део рутине који одликује оне највеће као што је Ђоковић. Једино је са тим ставом могуће напредовати", додао је Алкараз.

На крају је рекао да је задовољан тренутном формом.

"Осећам се добро, чини ми се да све боље ударам лоптицу, да се крећем боље. Све је како треба и надам се да ћу наставити да напредујем. Циљ ми је да останем на нивоу читаве сезоне. После Вимблдона сам изгубио неколико мечева које нисам смео. Ово је тенис, све може да се деси. Не фокусирам се на друге ствари, само оне праве. Прошле године сам напредовао, а надам се да ћу у овом делу да останем на правом путу", закључио је Шпанац.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара