Седми дан у Мелбурну - Кецмановић против Томија Пола у борби за осмину финала

Српски тенисер Миомир Кецмановић игра у суботу ујутру меч трећег кола Аустралијан опена против Американца Томија Пола. Дуел Кецмановића и Пола први је на програму "Маргарет Корт арене" и почеће у суботу око 2.00 сата иза поноћи по средњоевропском времену.

Уз Новака Ђоковића, који је победом над Томасом Мартином Ечеверијем већ изборио пласман у осмину финала Аустралијан опена, Миомир Кецмановић је једини представник Србије у Мелбурну.

Српски тенисер је у првом колу био бољи од Јапанца Јосукеа Ватанукија (3:1), а у другом је, након што је суочен са две меч лопте за противника, надиграо Jана Ленарда Штруфа из Немачке (3:2). Меч је трајао три сата и 26 минута.

Седмог дана првог гренд слем турнира у сезони, Кецмановић ће се за пласман у осмину финала борити против Американца Томија Полa (26), тренутно 14. играча света.

Српски тенисер, сада 60. на АТП листи, би тријумфом поновио свој најбољи резултат на најпрестижнијим турнирима, пошто је само једном (такође у Мелбурну 2022. године) играо у четвртој рунди гренд слема.

Томи Пол је до трећег кола Аустралијан опена, уз само један изгубљен сет, стигао победама над француским тенисером Грегоријем Барером (3:0) и Британцем Џеком Дрејпером (3:1).

Американац је у каријери освојио једну АТП титулу и на два турнира изгубио у финалу, најбољи пласман му је 12. позиција, а најзапаженији резултат полуфинале управо у Мелбурну прошле године, када га је зауставио Новак Ђоковић.

Кецмановић и Пол су до сада одиграли три меча, а српски тенисер води 2:1 у победама. Био је бољи 2020. у Даласу (2:0) и баш у Мелбурну пре две године, када је у другом колу славио 3:0. Американац је једини тријумф (2:0) забележио у првој рунди мастерса у Синсинатију 2023.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво