Кецмановић спасао две меч лопте и пласирао се у треће коло Аустралијан опена

Српски тенисер Миомир Кецмановић савладао је у другом колу Аустралијан опена Немца Јана Ленарда Штруфа резултатом 3:2, по сетовима 6:4, 1:6, 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (11:9). Меч је трајао 3 сата и 26 минута.

У првом сету су оба тенисера освајала прилично сигурно гемове на свој сервис, све док Кецмановић у седмом гему није одузео сервис противнику. До краја није дозволио брејк Штруфу, иако је Немац имао неколико добрих прилика, и дошао је до првог сета – 6:4.

Након тога уследио је велики пад у Кецмановићевој игри. Изгубио је сервис два пута у другом сету, те је Штруф без већих проблема дошао до изједначења у сетовима – 1:6.

Трећи сет је по лакоћи освајања гемова на свој сервис подсетио на први, с тим што овога пута ниједан тенисер није дошао до брејка. У тај-брејку је међутим попустио сервис на обе стране, па су Кецмановић и Штруф изгубили по два поена на свој сервис.

При резултату 5:4 Кецмановић je успео још једном да одузме сервис ривалу и на крају се домогне трећег сета – 7:6 (7:5)

У четвртом је виђена реприза другог, пошто је осим крајњег резултата, исти био и ток. Након два размењена освојена гема на свој сервис, Штруф је у два везана гема на Кецмановићев сервис успео да направи брејк и поново након изгубљеног сета лако дође до изједначења – 1:6.

У четвртом гему последњег сета Кецмановић је успео да дође до брејка, али је Штруф већ у наредном узвратио. Оба тенисера су сачувала свој сервис у наредним гемовима, иако је Кецмановић при резултату 6:5 имао три меч лопте.

У тај-брејку Штруф је имао две меч лопте које није искористио, након чега је Кецмановић два пута одузео сервис Немцу и искористио своју прву меч лопту – 7:6 (11:9).

Кецмановић ће у трећем колу играти против Американца Томија Пола који је савладао Британца Џека Дрејпера резултатом 3:1.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара