Читај ми!

Међедовић – ако се по јутру дан познаје, Србија не треба да брине за тениску будућност

Хамад Међедовић привукао је пажњу тениске јавности тријумфом на турниру "Нове генерације" (Next generation) у Џеди, чиме је постао најбољи млади тенисер света. Ако је судити на основу каснијих успеха неких пређашњих освајача престижног такмичења попут Карлоса Алкараза или Јаника Синера, рекло би се да Међедовића очекује блистава будућност.

Међедовић је до трофеја у Саудијској Арабији дошао без пораза. Остварио је три победе у групној фази и две у нокаут рунди. У финалу је победио 36. тенисера света Француза Артура Филса.

Млади српски тенисер је после освојеног турнира истакао да је срећан што у стопу прати најбољег тенисера света свих времена - Ђоковића који је, као што је познато освојио Завршни турнир у Торину.

"Он (Ђоковић) је освојио велики мастерс, рекао бих, прави, а ја сам освојио Next gen... Заиста сам срећан што се крећем његовим стопама на неки начин", истакао је Хамад Међедовић.

Хамадова одисеја 

Хамада Међедовића су познаваоци прилика у "белом спорту" упознали  као талентованoг дечака из Новог Пазара који је почео да се бави тенисом са непуних шест година.

Током каријере је сазрeвао у "Тениском центру Новак" што му је помогло да се адекватније развија.

Инспирисан Новаком Ђоковићем, млади Међедовић наступа под тренерским патронатом Виктора Троицког.

У 2023. години постигао је одличне резултате, примера ради фебруара је играо полуфинале на челенџеру у Бангалору, затим  је освојио титулу у Секешфехервару, а онда у Маутхаузену.

Уписао је и дебитантски наступ у Дејвис куп репрезентацији Србије и забележио победу против Норвежанина Виктора Ђурасовића. Такмичио се и на гренд слем турнирима, играо је прво коло Ролан Гароса и Вимблдона. 

На челенџ турниру на Мајорки је тријумфом постао најмлађи играч који је освојио три титуле из поменуте категорије.

Међедовић је играо и два полуфинала на АТП турнирима из серије 250, у Гштаду и Астани.

Почетком сезоне заузимао је 255. место, а тренутно је 113. играч света. 

Био је део и Дејвис куп репрезентације Србије у Малаги, што је била увертира за турнир у Џеди.

Годину је крунисао на одличан начин, освојеним турниром "Нове генерације" који су пре њега освајали Карлос Алкараз, Јаник Синер, Брендон Накашима, Стефанос Циципас и Чунг Хјон.

Уколико је судити на основу каријера претходних освајача, или како каже народна пословица "по јутру се дан познаје", биће да Међедовића очекује успех и у категорији врхунских тенисера. С тим што ће у наредној години коју с нестрпљењем очекује бити под већим притиском, јавности и вероватно личних очекивања.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару