Читај ми!

Новак Ђоковић почиње наступ на Завршном турниру у Торину - идеална прилика за рушење рекорда и померање граница

Дуелом против Холгера Рунеа, Новак Ђоковић почиње наступ на Завршном АТП турниру, на којем ће имати прилику да обори нове рекорде у својој богатој каријери. Најбољи светски тенисер ће покушати да рекордни седми пут освоји Завршни турнир, али и да осми пут у каријери заврши годину на првом месту АТП листе.

Још једну изузетно успешну годину Новак Ђоковић покушаће да крунише пехаром на Завршном АТП турниру у Торину, где брани титулу освојену прошле године.

Најбољи тенисер у историји има мноштво мотива да још једном одигра како зна и уме и обрадује велики број навијача, који очекују још један велики успех, који се из више углова може сматрати историјским.

Новак би новом титулом у Торину постао први тенисер у историји који је седми пут у каријери тријумфовао на Завршном турниру сезоне и тако се осамосталио на првом месту листе освајача престижног такмичења испред Роџера Федерера.

Новак је шест претходних трофеја освајао у три различита града – 2008. у Шангају, од 2012. до 2015. у Лондону (четири пута узастопно), као и прошле године у Торину.

Од активних тенисера, Завршни турнир освајао је Александер Зверев двапут, док по једну титулу имају Енди Мари, Григор Димитров, Стефанос Циципас и Данил Медведев.

Новак жели и ову годину да заврши на првом месту АТП листе

Од резултата Новака Ђоковића у Торину зависиће и да ли ће српски тенисер осми пут у каријери календарску годину завршити на првом месту на АТП листи, што је и велика жеља српског тенисера.

Са седам таквих достигнућа рекорд је већ у Новаковим рукама, а да би остварио нови подвиг најбољем тенисеру света је потребна само једна победа у групној фази такмичења.

Новаку је потребно да савлада само једног од ривала у Зеленој групи – Холгера Рунеа, Јаника Синера или Стефаноса Циципаса како би завршио годину као најбољи на свету, али и у добром расположењу дочекао нову сезону.

Једини ривал у борби за прво место на крају године је Карлос Алкараз, који ће за ривале у Црвеној групи имати Александера Зверева, Андреја Рубљова и Данила Медведева.

Ђоковић против Алкараза, финале из снова

Тениски свет би највише волео да у финалу последњег турнира у сезони види нови дуел двојице првопласираних светских играча, а тај меч би имао и посебан значај, пошто је у међусобним дуелима резултат изједначен 2:2.

Управо су Ђоковић и Алкараз заједно тренирали у Торину у петак, да би исто вече двојица највећих тениских звезда присуствовали званичном окупљању осморице најбољих, али је Новак био у центру пажње.

Завршни турнир игра се у Торину од 12. до 19. новембра, а у полуфинале такмичења ће се пласирати по два првопласирана тенисера из обе групе.

Сваки учесник последњег турнира у сезони ће самим доласком у Торино зарадити по 325.500 долара. Свака победа у групи доноси по 390.000 долара, победа у полуфиналу 1.105.000, а у финалу 2.201.000 долара.

Прилику за оверу првог места на крају године Новак ће имати већ у недељу, када ће му противник бити Холгер Руне (21.00), а кретање резултата са свих мечева српског тенисера можете да пратите на нашем порталу.

недеља, 07. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару