Читај ми!

Ђоковић после победе над Фрицом: Одличан меч, радујем се следећем изазову

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић у четвртфиналу мастерса у Синсинатију убедљиво је победио Американца Тејлора Фрица са 2:0. У изјавама после меча истакао је да је задовољан приказаном игром и да очекује да ће у истом ритму наставити и у полуфиналном мечу. У борби за пласман у финале, Новак Ђоковић ће се срести са Немцем Александром Зверевом.

Новак Ђоковић је савладао Тејлора Фрица у њихових шест претходних сусрета. Овај пут је први сет освојио за само 20 минута, а цео меч је завршен за 61 минут резултатом 6:0, 6:4.

Победом у Синсинатију, Новак Ђоковић је дошао до 75. полуфинала на АТП турнирима из категорије хиљаду, а следећи меч Новака Ђоковића је против Саше Зверева у поноћ, у ноћи између суботе и недеље.

Иначе, турнир у Синсинатију је први за Ђоковића на америчком тлу од 2021. године, а на овом турниру је победио 2018. и 2020. године.

"Мислим да сам одиграо заиста феноменалан меч, поготово у првом сету. Савршен сет, заиста, без много грешака. Одмах сам кренуо веома чврсто са основне линије и натерао га да прави доста грешака. Он је био мало нервознији на почетку. Ја сам онда одиграо мало слабији сервис-гем у другом сету, дао му брејк. Онда је он, да кажемо, мало оживео и почео боље да игра. Међутим, од 2:4 сам одиграо четири врло солидна, чврста гема. Натерао сам га да буде у релију после сваког првог сервиса који је убацио. Тако сам се трудио да просто диктирам темпо са основне линије. Одличан меч, радујем се следећем изазову сутра", рекао је Ђоковић.

Новак Ђоковић је имао и велику подршку српских навијача који су дошли у Синсинати из Чикага и околних места, жељни да га поново виде после паузе од пар година.

С оваквом изванредном формом, Новак Ђоковић је на само две победе од освајања нове титуле у Синсинатију. То би био одличан увод пред почетак Ју-Ес опена у Њујорку.

среда, 19. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије