Читај ми!

Ђоковић против Томпсона за треће коло, на теренима Стевановићева, Међедовић и Ђере

На терене Вимблдона трећег дана такмичења излази четворо српских тенисера. Због јучерашњих лоших временских услова померени су мечеви Наталије Стевановић и Ласла Ђереа у првом колу, као и започети дуел између Хамада Међедовића и Кристофера О'Конела, док ће се Новак Ђоковић у раније одређеном термину срести са Аустралијанцем Џорданом Томпсоном у дуелу за треће коло (око 18 часова, РТС1). Мечеве српских тенисера можете пратити у директним преносима на програмима РТС-а, а њихов ток можете пратити и на нашем порталу.

Због јучерашње кише у Лондону, за среду су померени мечеви српских тенисера Ласла Ђереа против Американца Максима Кресија и Наталије Стевановић која ће дебитовати на лондонској трави против Каролине Плишкове у првом колу.

Ђере, тренутно 60. на листи, и Креси, који је 58. играч на свету, одлично познају међусобне врло изједначене стилове игре јер су у досадашњој каријери имали два међусобна дуела. Овај дуел ће одлучити и о вођству у међусобном ривалитету јер су до сада изједначени у победама, а у последњем дуелу је славио српски тенисер.

У женској конкуренцији Наталија Стевановић ће бити пред великим изазовом јер ће јој супарница бити Каролина Плишкова тренутно 19. играчица на светској листи. Биће то први дуел наше тенисерке, која је кроз квалификације изборила свој први пласман у главни жреб овог турнира, и већ прослављене Чехиње која је 18. носилац.

На терен ће и Хамад Међедовић, који је у уторак изгубио први сет од Аустралијанца Кристофера О'Конела, после чега је меч прекинут због кише.

У борби за пласман у треће коло, међусобни први меч у досадашњој каријери, играће тренутно други играча на светској листи Новак Ђоковић и Џордан Томпсон који је тренутно на 70. месту.

Новак Ђоковић се пласирао у друго коло Вимблдона убедљиво надигравши Аргентинца Педра Каћина са 3:0 (6:3, 6:3, 7:6) чиме је у историју тениса уписао и неколико нових рекорда.

Ђоковић није изгубио ниједан први меч на гренд слемовима још од Аустралијан опена 2006. године. Остварио је невероватних 66 узастопних победа у првом колу гренд слем турнира чиме је надмашио чувеног Роџера Федерера, постављајући нови рекорд у ери отвореног тениса, која је започела давне 1968. године.

Био је то и Ђоковићев 40. узастопни тријумф на Централном терену Вимблдона, чиме је поставио нови рекорд и демонстрирао своју изванредну везаност за овај терен.

На другој страни Џордана Томпсона сматрају врло неугодним супарником на травнатом терену што је и демонстрирао у првом колу изборивши победу против Брендона Накашиме и пласман у наредно коло после несвакидашњег преокрета.

Иако је Накашима убедљиво повео са 0:2, Томпсон је успео да се врати у меч и после чак три и по сата игре славио победу са 3:2 за пласман у друго коло.

Дуел између Ђоковића и Томпсона планиран је као трећи на Централном терену, после два женска сингла.

Мечеве српских тенисера можете пратити у директним преносима на програмима РТС-а, а њехов ток можете пратити и на нашем порталу.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару