Новак јачи од повреде и Лондера за пласман у треће коло

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Ју-Ес опена, победом над Хуаном Игнасиом Лондером. Ђоковић је савладао Лондера резултатом 6:4, 7:6 (7-3), 6:1 у мечу током којег је имао великих проблема са повредом левог рамена.

Од почетка сусрета је квалитет тениса био веома висок и Лондеро није попуштао пред фаворизованим противником, а Ђоковић је био тај који је више грешио.

У неколико уводних гемова је направио двоцифрен број неизнуђених грешака и на тај начин омогућио Аргентинцу да први направи брејк.

Неколико пута је током поена имао болне гримасе и тресао је леву руку, а када је затражио медицински тајм-аут, било је јасно да га мучи повреда левог рамена.

Физиотерапеут му је у више наврата масирао тај део тела, док је Новак на терену нанизао неколико гемова и дошао до првог сета.

Међутим, бол у рамену није јењавао, два третмана између гемова нису много помогла и то је Хуан Игнасио искористио да зада нови ударац.

Велики број грешака из почетног ударца проузроковао је да Србин претрпи два брејка и, како је тада изгледало, питање је било да ли ће уопште бити способан да издржи до краја.

И онда, потпуно неочекивано, бранилац титуле је започео фуриозну серију од пет гемова којом се ставио у ситуацију да сервира за 2-0 у сетовима, али је није успео. Лондеро је вратио егал и издржао до тај-брејка, када је Србин додатно појачао и сломио отпор Аргентинца.

Испустио јесте вођство на почетку трећег, али га је брзо повратио и завршио посао за нешто више од два сата игре.

Он ће се у следећој рунди састати са победником дуела Душан Лајовић – Денис Кудла, који је одложен за четвртак због константне кише у Њујорку.

Осим Лајовића, још један српски тенисер је непланирано добио додатни слободан дан, а то је Миомир Кецмановић, који ће се такође у четвртак састати са Паолом Лоренцијем.

Опширније о томе прочитајте ОВДЕ.

Ју-Ес опен почео је у понедељак и игра се до 8. септембра, за наградни фонд од 57 милиона долара, а титулу брани управо Ђоковић.

Ток меча:

03.32 – Ђоковић је победио Лондера са 6:4, 7:6 (7-3), 6:1.

03.27 – Још један брејк Србина! После рутински добијеног гема уследио је коначни ударац Ђоковића. Извршио је притисак, сачекао грешке ривала и дошао на корак до тријумфа.

03.19 – Серија брејкова, Ђоковић опет води! Узвратио је Аргентинац поклон у виду две двоструке сервис грешке, па је наш играч направио нови брејк за 6:4, 7:6 (7-3), 2:1.

03.15 – Сада рибрејк Лондера! Омогућио му је то Ђоковић направивши две дупле сервис грешке. Један форхенд је завршио у мрежи и јасно је да много лакше добија поене када је на ритерну. Резултат је 6:4, 7:6 (7-3), 1:1.

03.10 – Новак трећи сет отвара брејком! Добио је гем на сервис ривала са "нулом", зачинио га дивним дроп-шотом и одмах повео 6:4, 7:6 (7-3), 1:0.

03.06 – Ђоковић добио и други сет! Очекивано, српски ас је био велики фаворит у додатном гему, а почео га је раним мини-брејком за 3:1. Неизнуђеном грешком је омогућио Лондеру да се смањи на 3:2, али је потом освојио четири од следећих пет поена и дошао до 2-0 у сетовима (6:4, 7:6 (7-3)).

02.56 – Тај-брејк другог сета! Пошто су обојица освојила своје гемове, други сет биће одлучен у тај-брејку.

02.40 – Новак сервирао за сет, Лондеро прекинуо серију! Фуриозну серију направио је Новак, још једним брејком дошао у ситуацију да сервира за 2-0 у сетовима, али је пропустио прилику. Лондеро је поново користио грешке и код 15:40 искористио прву шансу да смањи резултат на 6:4, 5:4.

02.32 – Нови брејк Ђоковића и изједначење! Нестварне сцене на "Артур Ешу". Феноменалним ритерн винером Новак је дошао до 15:30, али је први до 40 стигао Лондеро. Српски тенисер није тек тако хтео да да овај гем, направио је два винера и дошао до брејк лотпте, а њу искористио за 6:4, 3:3.

02.24 – Поново преокрет и враћен један брејк! Готово ни из чега освајач 16 гренд слем трофеја одузима сервис ривалу. Брзо прави нови корак и тренутно је 6:4, 2:3.

02.18 – Србин посустаје, Аргентинац прави нови брејк! Сада је већ питање да ли ће бранилац титуле издржати до краја сусреа. Лондеро прави нови брејк и води 6:4, 0:3.

02.13 – Новак претрпео брејк на старту другог сета! Очигледно је да се Србин мучи са повредом, често греши и све дуге размене иду на конто Хуана Игнасија. Аргентинац је сачекао своју прилику и одузео му сервис на почетку другог дела за 6:4, 0:1.

02.06 – Ђоковић добио први сет! Упркос болу који осећа у левом рамену и гримасама које прави приликом сваког бекхенда, Новак је успео да направи још један брејк који му је донео први сет. Сачекао је своју шансу, прву искористио и стигао до 6:4.

01.57 – Лондеро није дозволио да га поремети проблем који има противник и брзо је вратио резултатски егал.

01.50 – Ђоковић долази поново до предности, али је због бола у левом рамену морао да позове помоћ физиотерапеута. Тренутни резултат је 4:3.

01.44 – Рибрејк Новака! Иако се чинило да неће успети, први играч планете је ипак неутралисао вођство ривала већ у следећем гему. Пропустио је 0:40, потом још две брејк шансе и то највише захваљујући својим грешкама. Изгледа да има и неких физичких проблема, али је успео да се стабилизује и изједначи на 3:3.

01.36 – Ђоковић претрпео брејк! После два сигурна гема, уследио је један "траљав" и Лондеро је повео. Новак је био веома нервозан и већ у раној фази стигао до двоцифреног броја неизнуђених грешака. Дозволио је 15:40, а убрзо затим и брејк за 2:3.

01.24 – Продужио је српски ас серију на шест узастопно добијених поена од почетка меча, имао 0:30, али је Аргентинац узвратио добрим сервисима. Успео је да преживи први гем и изједначи на 1:1.

01.19 – Новак без проблема уписује први гем. Одсервирао је четири сигурна сервиса и без изгубљеног поена дошао до 1:0.

01.17 – Ђоковић почео свој меч против Лондера.

Играће се под затвореним кровом на стадиону "Артур Еш" јер киша у Њујорку није престала да пада.

23.44 – Киша отказала мечеве на Ју-Ес опену! 

Непосредно по повратку играча у свлачионице стигла је још једна лоша вест – данас неће бити тениса у Њујорку на свим теренима осим оних који су постављени на стадионима покривеним кровом. Лајовић и Кецмановић мораће да сачекају четвртак са окршаје са Кудлом, односно Лоренцијем, док ће једино играти Ђоковић. Његов дуел са Лондером почиње у један сат после поноћи.

23.40 – Само што су почели да се загревају за меч, киша је поново почела да пада и играчи су морали да се врате у свлачионице. Падавине муче организаторе и учеснике последњег гренд слема и очекује нас нова пауза.

23.35 – Лајовић и Кудла су изашли на загревање после неколико сати чекања.

23.15 – Киша која је падала у Њујорку током целог дана је стала. То је проузроковало одлагање и померање мечева. Сви дубл мечеви су отказани, а организатори су направили неке корекције у распореду, како би се сви сусрети у синглу завршили.

Први на терен излази Лајовић, који од 23.40 часова игра против Дениса Кудле, док се нешто касније Кецмановић састаје са Паулом Лоренцијем.

Душан Лајовић састаје се са Денисом Кудлом. Амерички тенисер заузима 111. позицију на АТП листи, док је Лајовић 29. Овај дуел је померен због великих проблема које је направила киша, која је падала цео дан у Њујорку.

У досадашњем току турнира Кудла је елиминисао Типсаревића, док је Лајовић био бољи од Дарсиса.

Нешто касније, Миомир Кецмановић игра против Паола Лоренција. Лоренци заузима 135. позицију, док је српски тенисер 50. на АТП листи.

Кецмановић је у првом колу био бољи од Ђереа, док је италијански тенисер елиминисао Свајду.

Последњи на терен излази Новак Ђоковић, који око 01.00 час игра меч са Хуаном Игнасиом Лондером.

Аргентинац је у првом колу био бољи од Кверија, а тренутно је 56. тенисер света. Новак је у првом колу избацио Роберта Карбаљеса Баену.

Ју-Ес опен почео је у понедељак и игра се до 8. септембра, за наградни фонд од 57 милиона долара, а титулу брани управо Ђоковић.

Ток мечева српског тенисера пратите на нашем порталу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару