Ђоковић савладао Созу за четвртфинале Ју-Ес опена

Ђоковић – Соза 3:0 (6:3, 6:4, 6:3). Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства САД победвши после три сета Португалца Жоаа Созу. У четвртфиналу Новак Ђоковић ће се састати са Аустралијанцем Џоном Милманом који је елиминисао Роџера Федерера са 3:6, 7:5, 7:6 (9:7), 7:6 (7:3) по сетовима.

Наш најбољи тенисер је до пете победе над Соузом, у исто толико мечева, стигао после нешто више два сата игре на "Артур Еш" стадиону по изузетно топлом времену.

Новак је играо одлично, уз права решења и врло мало грешака. Португалац је само у другом  сету успео да одузме нашем тенисеру сервис али је Ђоковић већ у наредном гему узвратио и новим брејком у десетом гему рутински повео са 2:0.

Ђоковић и Соуза су у трећем сету били сигурни на свој сервис све до осмог гема када је српски тенисер направио одлучујући брејк за пламан у четвртфинале последњег гренд слем турнира у сезони.

У четвртфиналу Новак Ђоковић ће се састати са Аустралијанцем Џоном Милманом који је приредио велико изненађење и елиминисао Роџера Федерера са 3:6, 7:5, 7:6 (9:7), 7:6 (7:3) по сетовима.

Ђоковић и Милман су до сада имали само један дуел и то у јуну ове године на турниру у Лондону када је са 2:0 славио наш најбоњи тенисер.

Ју-Ес опен се игра за наградни фонд од 25.282.400 долара.

Ток меча:

21.15 - Крај меча, победа Новака Ђоковића 3:0 (6:3, 6:4, 6:3). Смогао је наш тенисер снаге да сигурним сервисом добије гем на свој сервис и тако оствари тријумф у дуелу, који је трајао два часа и два минута, са Португалцем и пласира се у четвртфинале турнира.

22.11 - Ђоковић прави брејк и имаће прилику да нас свој сервис дође до победе у овом мечу - 5:3.  

22.06 - Нова два гема одиграна без брејка - 4:3.

21.59 - Ђоковић осваја шести гем за вођство од 3:2. Након лекарске интервенције Новак  делује мало свежије него пре десетак минута. Велика влажност и температура у Њујорку не погодују нашем тенисеру...

21.53 - Меч је настављен, Соза на сервису...

21.50 - Новак добија трећи гем после кога је затражио медицински тајм-аут.

21.46 - Оба тенисера започињу сет сигурним сервисима - 1:1.

21.31 - Новим брејком на мечу Ђоковић добија и други сет резултатом 6:4. Наш тенисер је након изгубљеног сервиса на старту меча успео да се консолидује, узврати брејк а потом и одузме сервис Сози у десетом гему. Сет је трајао 41 минут. Новак је забележио пет винета уз десет неизнуђених грешака,. Португалац је имао винер више али и грешку више.

21.21 - И наредна два гема нема брејка. Тенисери сигурни на свој сервис.

21.12 - Без брејка у наредна два гема - 3:3 у другом сету.

21.06 - Новак већ у наредном сету узвраћа брејк Португалском играчу - 2:2. 

21.01 - Потругалски тенисер одузима сервис Ђоковићу са "нулом" у другом гему другог сета за вођство од 2:0.

20.52 - Ђоковић новим брејком осваја први сет резултатом 6:3 после 37 минута игре. Наш тенисер одлично је одиграо први сет одсервираши 5 асова, уз девет винера. Ђоковић је имао и пет неизнуђених грешака док је Соза имао дупло више.

20.40 - Оба играча освајају гемове на свој сервис. Ђоковић је у шестом гему одсервирао фантастичан ас ударац на други сервис.

20.31 - Потрђен брејк, Новак води са 3:1.

20.26 - После велике борбе у трећем гему Ђоковић после неколико прилика користи шансу и одузима сервис противнику за предност од 2:1.

20.18 - Тенисери сигурни на свој сервис на старту меча - 1:1.

20.13 - Почео је меч на "Артур Ешу", Потугалац први на сервису...

20.04 - Новак Ђоковић и Жоао Соза изашли су на терен, следи загревање а потом и почетак дуела осмине финала.

19.30 – Медисон Киз савладала је у два сета Доминику Цибулкову на "Артур Еш" стадиону, што значи да ће меч између Ђоковића и Созе почети по плану, око 20.00.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару