Изнер после велике борбе бољи од Лајовића

Лајовић – Изнер 1:3 (6:7, 7:6, 3:6, 5:7). Душан Лајовић није успео да се пласира међу шеснаест најбољих на Ју-Ес опену. Бољи од њега био је Американац Џон Изнер, после велике борбе у четири сета и три сата и 30 минута игре.

Душан Лајовић је пружио велики отпор 11. тенисеру света. Равноправна борба током већег дела сусрета. Прва два сета решена су у тај-брејку. У трећем и четвртом Американац је успео да искористи своје шансе и пласира се у осмину финала.

Од самог старта оба тенисера су чувала своје сервисе. Американац је сјајно сервирао па наш тенисер није успео у првом сету да стигне до брејк шансе. Изнер је у два гема пропустио три брејк лопте па је сет решен у тај-брејку. У овом периоду противник је имао више концентрације и добио га је са 10:8.

Слична слика и у другом сету. Изнер је сјајно сервира и користио сваку прилику да нападне сервис нашег тенисера. У два наврата је пропустио по две везане брејк шансе, па је и други сет решен у тај-брејку. Овог пута Лајовић успева да искористи своју шансу и добије други сет, 8:6 у тај брејку.

Велика борба у трећем сету. Ређале су се брејк прилике на обе стране, а први је попустио наш тенисер у шестом гему, када је Изнер успева да направи брејк. Потом је Американац рутински привео сет крају - 6:3 у трећем сету.

У четвртом сету Американац је у првом и трећем гему пропустио три брејк лопте, с друге стране наш тенисер није успео да се избори за брејк шансу, тачније противник му сјаним сервисима није дозволио. Потом су оба тенисера освајала своје сервисе, а кључан је био 11. гем када изнер успева да одузме сервис нашем тенисеру. Затим на свој сервис ставља тачку на сет и меч - 7:5 у четвртом сету.

Ток меча:

03.25 - Крај меча. Изнер гемом без изгубљеног поена ставља тачку на овај меч - 7:5 у четвртом сету.

03.21 - У наредном гему Американац осваја две везане брејк лопте. Користи прву и води са 6:5.

03.18 - Поново оба тенисера сигурна на своје сервисе - 5:5.

03.12 - Оба тенисера су у наставку била сигурна на свој сервис - 4:4.

02.52 - Поново наш тенисер успева да се извуче након брејк шане за противника и освоји гем - 2:1.

02.45 - Лајовић успева да освоји уводни сервис четвртог сета, иако се сусрео са две везане брејк лопте - 1:0.

02.40 - Изнер осваја трећи сет са 6:3, и води у сетовима са 2:1.

02.32 - Американац је сигуран на свој сервис и тиме успева да потврди брејк, 2:5.

02.30 - Наставља се велика борба, сада Американац има три везане брејк шансе. Користи прву и стиже до брејка предности - 2:4.

02.25 - У наредном гему Лајовић долази до брејк прилике. Изнер одбија напад и са три везана поена осваја гем - 2:3.

02.21 - Након што су оба тенисера освојила своје сервисе у четвртим гему Изнер напада сервис нашег тенисера и осваја две везане брејк шансе. Лајовић успева да изједначи. Уследило је још једно изједначење после предности за Душана. Потом наш тенисер везује два поена и осваја гем - 2:2.

02.09 - Изнер без изгубљеног поена осваја уводни гем трећег сета - 0:1.

01.55 - Лајовић је први стигао до мини-брејка, Изнер успева да се врати. Ипак наш тенисер први стиже до сет лопте на сервис противника. Успева да је искористи за 8:6 у тај-брејку. Изједначење у сетовима 1:1.

01.48 - Тенисери су потом били сигурни на своје сервисе па је и други сет одлучен у тај-брејку.  

01.31 - У осмом гему Лајовић стиже до две везане брејк шансе. Изнер успева да се одбрани и освоји гем - 4.4.

01.22 - На сервис нашег тенисера Изнер долази до две везане брејк шансе. Лајовић успева да се одбрани, изједначење.  Потом Душан везује још два поена и осваја гем - 3:2.

01.17 - У наредном гему наш тенисер је запретио на сервис противника, али само је успео да продужи гем, да се игра на разлику. Ипак Изнер му није дозволио да стигне до брејк шансе - 2:2.

01.12 - Два брза гема у коме су оба тенисера освојила своје сервисе - 2:1.

01.09 - Лајовић је сигуран на старту другог сета - 1:0.

01.00 - Изнер први успева да освоји мини-брејк и поведе са 2:1. Међутим, наш тенисер одузима два наредна сервиса противнику и има предност од 5:2. Новим мини-бејком Душан осваја три везане сет лопте.  Две на свој сервис није успео да искористи и Американац прилази на 6:5, а потом стиже до изједначења.  Након тога и до сет лопте на сервис нашег тенисера. Лајовић успева да прекине серију противника, осваја своје сервисе и сада он има нову сет лопту. Американц је потом био сигуран на свој сервис - 8:9.  Изнер прави мини-брејк и осваја сет - 10:8 у тај-брејку.

00.47 - Оба тенисера успевају да сачувају своје сервисе, па је сет решен у тај-брејку. 

00.21 - Изнер прети на сервис нашег тенисера и осваја прву брејк лопту на мечу. Лајовић се брани. Потом наш тенисер спасава још једну брејк лопту. Затим Душан успева да освоји гем - 2:2. 

00.14 - После кратког прекида због кише меч је настављен. Изнер осваја гем - 1:2.

00.02 - Лајовић осваја свој уводни сервис - 1:1.

00.00 - Изнер је сигуран на свој сервис - 0:1.

23.59 - Почео је меч ... 

23.52 - На подбацивању новчића више среће је имао Лајовић и изабрао је да први прима сервис.

23.50 - Играчи су изашли на терен након загревања очекујемо почетак меча.

22.52 - Крај меча. Тим је искористио прву меч лопту на сервис противника - 6:4 у другом сету. Ускоро очекујемо да се на терену појаве Лајовић и Изнер.

22.47 - Серијом двоструких сервис грешака Тим практично поклања брејк Фризу 5:4. 

22.43 - Настављен је меч.

22.30 - Прекид меча због кише у тренутку када је Доминик Тим требало да сервира за меч.

21.51 - Душан Лајовић и Џон Изнер на терен излазе након завршетка меча између Тима и Фрица, тренутни резултат је 2:1 (3:6, 6:3, 7:6).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару