Драматични обрти у Паризу, Чекинато зауставио Ђоковића у четвртфиналу

Ђоковић – Чекинато 1:3 (3:6, 6:7, 6:1, 6:7). После два изгубљена сета, Новак Ђоковић успео да се врати у меч добијеним трећим и високим вођством у четвртом сету. Италијан Марко Чекинато до победе дошао после драматичног тај-брејка у четвртом сету. У борби за финале Чекинато ће играти против Аустријанца Доминика Тима.

Одлични Италијан успео је да заустави нашег тенисера. Освојио је прва два сета. Тада се пробудио наш тенисер, експресно решио трећи сет у своју корист. Сјајно кренуо и у четвртом, али је Италијан успео да се врати, уведе сет у тај-брејк и реши меч у своју корист.

У првом сету кључан је био четврти гем, када је Чекинато успео да одузме сервис нашем тенисеру и поведе са 3:1. У наставку Новак је покушао да се врати у сет, али Италијан сјајном игром није дозволио нашем тенисеру ниједну брејк шансу до краја сета – 6:3 у првом сету.

На старту другог сета противник успева да стигне до раног брејка. Изгубљено наш тенисер је вратио у четвртом гему. Потом су оба тенисера успевала да сачувају свој сервис па је сет решен у тај-брејку. Италијан се боље снашао и добио овај период са 7:4.

Трећи сет Ђоковић је експресно решио у своју корист, дозволивши противнику да освоји само један гем – 6:1 у трећем сету.

Новак је сјајно кренуо и у четвртом сету, рани брејк и вођство од 4:1. У шестом гему наш тенисер је пропустио три брејк прилике да стигне до два брејка предности. Италијан је наставио као препорођен и успео да уведе сет у тај-брејк.

У тај-брејку после велике борбе и по три пропуштене прилике на обе стране, Чекинато успева да искористи своју четврту шансу и реши меч у своју корист – 13:11 у тај-брејку.  

Ток меча:

19.21 – Крај меча. Чекинато добија тај-брејк четвртог сета са 13:11.

18.54 – После тачно три сата проведена на терену, Новак успева да после велике борбе освоји свој сервис и поведе са 6:5.  

18.44 – Новак је одлично кренуо и у четвртом сету, пропустио је шансе за двоструки брејк. Када је наш тенисер сервирао за сет, Италијан успева да му одузме сервис и смањи на 5:4. 

18.05 – Поново је у паузи између сетова Новак затражио помоћ физиотерапеута. Овај пут га мучи нога.

18.04 – Четири Новакова брејка у трећем сету, који је добио са 6:1 и потпуно се вратио у меч.

17.48 – Ни Ђоковић ни Чекинато се нису прославили на сервису у трећем сету. После три гема – три брејка, али води Ђоковић са 2:1.

17.35 – После велике борбе у тај-брејку, Чекинато је освојио и други сет – 7:6.

17.15 – Узбудљива завршница другог дела игре, резултат је 5:5.

16.47 – Вратио се Новак у игру брејком без изгубљеног поена. Изједначено је 2:2 у другом сету.

16.40 – Брејк Чекината на почетку другог сета, Италијан води са 2:0.

16.33 – Ђоковић има проблема са вратом, због чега му физиотерапеут помаже између два сета.

16.28 – Крај првог сета, који је Италијан добио са 6:3.

16.10 – Брејк Чекината, који је повео са 3:1.

16.05 – Доминик Тим је са 3:0 савладао Зверева, па ће у полуфиналу играти против победника меча Ђоковић – Чекинато.

15.54 – Почео је меч на терену "Сузан Ленглен". Први на сервису Италијан.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару