Одлични Ђоковић поражен од Надала у полуфиналу Рима

Ђоковић – Надал 0:2 (6:7, 3:6). Српски тенисер Новак Ђоковић поражен је после велике борбе у полуфиналу Мастерса у Риму од свог великог ривала Шпанца Рафаела Надала. Упркос поразу, наш тенисер може да буде задовољан приказаном игром на турниру.

Српски ас је у 51. међусобнлм дуелу против Шпанца био веома близу некадашњег нивоа и упркос поразу са много оптимизма може да се припрема за Ролан Гарос.

Надал је сада смањио међусобни скор на 26:25, а у недељу у финалу играће против бољег из другог полуфинала у којем се састају бранилац титуле Немац Александар Зверев и Хрват Марин Чилић.

Ђоковић је добро почео меч али је Надал у шестом гему први дошао је до брејка до и предности од 5:2. Деловало је да ће Шпанац лако до освојеног сета. У моменту када је Шпанац сервирао за сет, Ђоковић успева да искористи последњу шансу и врати брејк и тако продужи сет, који је решен у тај-брејку. У тај-брејк Новак је само једном успео да освоји поен на свој сервис, па је Надал тако решио овај период игре са 7:4.

У трећем гему другог сета Шпанац успева да одузме сервис нашем тенисеру. Новак је покушавао да се врати. У осмом гему на сервис Надала, који је трајао скоро десет минута, водила се велика борба, али је противник успео да задржи брејк предности и у наредном гему дође до тријумфа.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 4.872.105 евра.

Ток меча у Риму:

17.14 - Крај меча. Надал је новим брејком на мечу успео да савлада Новака Ђоковића са 7:6, 6:3 и пласира се у финале турнира у Риму.

17.10 - Надал успева да сачува остварени брејк после велике борбе виђене у осмом гему - 3:5.

16.58 - Наш тенисер још једном сигуран на свој сервис - 3:4.

16.51 - Ђоковић успева да прекине серију Надала за 2:3 у другом сету. Наш тенисер и даље делује љуто због изгубљеног тај-брејка.

16.42 - Надал опет први стиже до брејка и у другом сету за вођство од 2:1. Претходно су оба тенисера била сигурна на свој сервис.

16.30 - Шпански тенисер добија први сет у тај-брејку који је добио са 7:4. Одлична игра обојице тенисера у првом сету који је трајао један час и 12 минута. Дефинитивно најлепши сет виђен на турниру. Радује и сјајна игра нашег тенисера.

16.16 - Тај-брејк ће одлучити победника првог сета, 6:6.

16.10 - Најубедљивији гем Шпанца који је добио са 40:0 и тиме обезбедио тај-брејк, на реду је Новак да уради исто.

16.08 - Потврђује наш тенисер брејк, 5:5.

16.01 - Српски тенисер успева да врати брејк Надалу за 5:4 у првом сету.

15.56 - Новак сигуран на свој сервис, 5:3. 

15.52 - Одличан тенис у Риму. Надал потврђује брејк, Ђоковић је имао 30:0 али је Шпанац у наставку одиграо фантастично. Ђоковић у наредном гему сервира за опстанак у првом сету. 

15.46 - Шпанац први долази до брејка на мечу. Надал је искористио нешто слабију игру Ђоковића и одузео му сервис за предност од 4:2. 

15.33 - Оба тенисера сигурна на свој сервис - 2:2. Одлична игра Ђоковића у досадашњем делу меча.

15.25 - Сјајним сервисом и одличном игром у пољу наш тенисер убедљиво добија гем са 40:0 на свој сервис, 1:1.

15.22 - Надал осваја први гем на мечу. Ђоковић је пропустио велику прилику да уздрма противника већ на старту пошто је имао две брејк лопте које није успео да искористи.

15.16 - Почео меч у Риму, Надал први на сервису... 

15.05 - Новак Ђоковић и Рафаел Надал изашли су на терен "Форо Италика" у Риму. Следи загревање а онда и почетак првог данашњег полуфиналног дуела.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару