Новак после маратона савладао Нишикорија, следећи је Надал

Ђоковић – Нишикори 2:1 (2:6, 6:1, 6:3). Новак Ђоковић је успео након преокрета да савлада Јапанца Кеија Нишикорија и пласира се у полуфинале мастерса у Риму. У борби за финале састаће се са старим знанцем Шпанцем Рафаелом Надалом.

Сјајан меч одиграли су Ђоковић и Нишикори. Велика борба, фантастични потези, „немогуће" лопте, наравно и велики промашаји, све је виђено на дашњем мечу. На крају Новак је имао више снаге и концентрације и стигао до заслужене победе у његовом најбољем мечу у овој години. Нема много времена за опоравака је већ наредног дана следи борба за финале и дуел са Рафаелом Надалом.

Нишикори је знатно боље ушао у меч. На старту је одузео сервис нашем тенисеру. Новак је покушао да узврати, али Јапанац је успео да одбије тај напад. У петом гему противник поново прави брејк, а потом приводи сет крају - 6:2 у првом сету.

Други сет Новак је заиграо као препорођен уз два брејка је повео са 4:0, иако је у сваком од ова четири гема било брејк шанси, али наш тенисер је успео да искористи своје. Нишикори тада користи мали пад у игри нашег тенисера и враћа један брејк. Међутим, Ђоковић је био неумољив осваја и наредна два гема и добија други сет са 6:1.

После сета паузе Јапанац је успео да освоји свој сервис на старту одлучујућег сета. Новак, након освојеног свог сервиса долази до брејка предности. Већ у наредном гему Нишикори је успео да врати брејк.

У седмом гему наш тенисер поново долази до брејка предности.Потом после велике борбе успева да освоји свој сервис и поведе са 5:3. На сервис противника Ђоковић осваја две везане меч лопте, користи прву за 6:3 у одлучујућем сету.

Ток меча:

20.53 - Крај меча. На сервис противника Ђоковић осваја две везане меч лопте.  Користи прву и решава сет и меч у своју корист, 6:3 у трећем сету.

20.50 - Наставља се прави рат на терену, Јапанац на сервис нашег тенисера осваја брејк шансу. Новак успева да се одбрани. Након гем шансе за нашег тенисера уследило је ново изједначење, а потом и нова шанса а нашег тенисера коју користи и води са 5:3.

20.39 - Настављена је жестока борба, сада Новак долази до брејк прилике. Неуспели дроп-шот нашег тенисера, изједначење. Након предности за Јапанца уследило је ново изједначење, а потом и друга брејк шанса за Ђоковића. Користи је и поново има брејк предности - 4:3.  

20.29 - Јапанац поново притиска сервис нашег тенисера, осваја брејк лопту. Новак успева да се извуче и освоји гем - 3:3. 

20.19 - Нови гем на разлику овог пута на сервис противника, ипак, после велике борбе Нишикори успева да освоји гем - 2:3.

20.11 - Нишикори напада и осваја брејк шансу, користи је и враћа брејк - 2:2.

20.04 - У наредном гему наш тенисер осваја три везане брејк шансе, користи другу и води са 2:1.

19.59 - Новак без изгубљеног поена осваја свој сервис - 1:1.

19.55 - После сета паузе Јапанац успева да освоји свој сервис гем - 0:1.

19.47 - Ђоковић је сигуран на свој сервис и добија други сет са 6:1.

19.44 - Новак поново прети и осваја брејк лопту, користи је и води са 5:1.

19.39 - Нишикори узвраћа. После велике борбе и неколико пропуштених гем лопти за нашег тенисера Јапанац успева да врати један брејк и смањи на 4:1.

19.32 - Наш тенисер поново напада и осваја две везане брејк шансе, користи прву и води са 4:0.

19.28 - Сада нишикори напада и осваја брејк шансу. Новак успева да се извуче, освоји гем и тиме потврди брејк - 3:0.

19.22 - Ђоковић притиска сервис противника и осваја две везане брејк лопте, другу користи и долази до раног брејка - 2:0.

19.18 - Уз доста муке Новак успева да освоји уводни гем другог сета - 1:0.

19.08 - Нишикори осваја први сет резултатом 6:2 после 37. минута игре.

19.02 - Оба тенисера сигурна на свој сервис - 5:2. Јапанац у наредном гему сервира за победу у првом сету.

18.57 - Новим брејком на мечу Нишикори стиже до велике предности у првом сету - 4:1. Боља игра Јапанца у досадашњем делу меча.

18.48 - Новак са нулом осваја свој сервис и смањује на 1:2.

18.46 - Други гем је, такође, игран на разлику, ипак Нишикори није дозволио нашем тенисеру да стигне до брејк шансе - 0:2.

18.40 - Велика борба од самог старта. Нишикори је пропустио две брејк лопте, трећу успева да искористи и после девет минута игре долази до брејка - 0:1.

18.31 - Почео је меч између Ђоковића и Нишикорија.

18.25 - Тенисери су на терену, након загревања очекујемо почетак меча. Први ће сервирати Новак Ђоковић.

18.07 - Марија Шарапова је савладала Јелену Остапенко са 2:1 (6:7, 6:4, 7:5). Ускоро очекујемо да се на терену појаве Ђоковић и Нишикори.  

17.08 - Меч између Шарапове и Остапенке је ушао у трећи сет, тако да дуел између Ђоковића и Нишикорија неће почети пре 18.00 часова.

16.40 - Дуел Ђоковић - Нишикори је трећи на Централном терену и почиње после дуела Шарапове  и Остапенке.

16.00 - У првом мечу на Централном терену Рафаел Надал је савладао Фабија Фоњинија са 2:1 (4:6, 6:1, 6:2).

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару