Кевин Андерсон зауставио Лајовића

Душан Лајовић није успео да се пласира у прво мастерс полуфинале у каријери, пошто је у четвртфиналу Мадрида бољи од њега био Кевин Андерсон (7:6/7:3, 3:6, 6:3). Српског тенисера очекује, и поред пораза, велики скок на АТП листи.

Српски тенисер Душан Лајовић није успео да се пласира у полуфинале Мастерса у Мадриду, јер је у четвртфиналу бољи од њега био Кевин Андерсон из Јужне Африке – 7:6 (7:3), 3:6, 6:3.

Лајовић, који је у главни жреб стигао из квалификација, а потом играо сјајно током целог турнира, пружио је јак отпор, добио други сет, али је пресудио сјајан сервис Андерсона.

Он ће у полуфиналу играти против победника меча између Рафаела Надала и Доминика Тима.
Мастерс у Мадриду игра се за наградни фонд од 6.685.828 долара.

Овако је текао меч:

15.27 – Готов је меч! Јужноафриканац, из једанаестог покушаја, успева да се пласира у полуфинале једног турнира из серије 1000. Андерсон, играч који се налази међу најбољих десет на планети, освојио је други сет резултатом 6:3.

15.01 – Кевин Андерсон "пушта прву крв" у одлучујућем сету. Јужноафриканац, који делује много сигурније у овим тренуцима, осваја гем на сервис Лајовића, који се мучи да остане довољно дуго у поену како би га освојио (тактика из другог сета). Тренутно је 3:1 на сервису Андерсона.

14.47 – Душан Лајовић успева да освоји други сет (6:3). Поново је српски тенисер одиграо сјајно у првом делу сета, да би, како је време одмицало, постајао све нервознији. Међутим, овога пута је остао довољно прибран и није дозволио Андерсону да се резултатски врати. Трећи сет ће, стога, одлучити ко ће од ове двојице играча, први пут у каријери, играти у полуфиналу једног мастерс турнира (Андерсон је чак десет пута играо и стајао у четвртфиналу).

14.33 – Неизнуђена грешка Јужноафриканца у, испоставиће се, последњем поену шестог гема доноси брејк Лајовићу и лепу прилику да стигне до изједначења у мечу (4:2). 

14.11 – Андерсон доста бољи у тај-брејку (7:3) и, у складу са тим, заслужено осваја први сет.

14.01 – Победник првог сета биће одлучен у тај-брејку.

13.56 – Серија гемова без већих узбуђења (али не и лепих поена). Тенисери успешно бране свој сервис. Лајовић ће у 12. гему, по други пут на мечу (после сервиса при резултату 4:5), сервирати за останак у првом сету.

13.41 – Лајовић узвраћа и враћа брејк! Натерао је ривала да се помучи за сваки поен, да одигра барем још један ударац у сваком поену, повећао шансе за његове грешке и коначно их је дочекао. Веома зрела игра српског тенисера...

13.37 – Први брејк на мечу прави Кевин Андерсон (4:2). Неизнуђена грешка Лајовића из форхенда, који је читав шести гем одиграо на нешто слабијем нивоу, донела је осмом тенисеру света лепу предност у првом сету.

13.22 – Душан Лајовић је одиграо доста квалитетан трећи гем, везао је два поена (0:30), али је Андерсон, познат као импресиван сервер, везао неколико сјајних почетних удараца и успео је да стигне до нове предности (2:1).

13.05 – Меч је почео...

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?