Едмунд бољи од Ђоковића у другој рунди Мадрида

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић поражен је од Кајла Едмунда у другом колу мастерс турнира у Мадриду (6:3, 2:6, 6:3). Британац направио двоструко више директних поена.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић елиминисан је у другом колу Мастерса у Мадриду, пошто је изгубио од Британца Кајла Едмунда резултатом 6:3, 2:6, 6:3.

Едмунд је одиграо наглашено квалитетно у првом и трећем сету, док је Ђоковић само у другом сету био на нивоу из првог кола, када је савладао Јапанца Кеија Нишикорија.

Едмунд ће у трећој рунди играти са Давидом Гофаном.

Србија ће, ипак, имати представника у осмини финала, где се у четвртак Душан Лајовић састаје са Аргентинцем Хуаном Мартином дел Потром.

Мастерс у Мадриду игра се за наградни фонд од 6.685.828 долара.

Овако је текао меч:

15.53 – Меч је готов, Кајл Едмунд је добио последњи гем без изгубљеног поена и успео је да савлада Новака Ђоковића (6:3 у трећем сету). 

15.51 – Кајл Едмунд је искористио четири од пет брејк прилика и сада, при резултату 5:3 у трећем сету, после равно 100 минута тениса сервира за један од највећих тријумфа у својој каријери (вреди истаћи да је Британац рођен у Јужној Африци савладао и Бугарина Григора Димитрова, тада трећег играча света).

15.42 – Дванаест сервиса, дванаест освојених поена за Новака Ђоковића у трећем сету. Проценат убачених сервиса је такође импресиван – преко 83 одсто. Све су ово параметри који показују да Ђоковић, при резултату 3:3, и те како има чему да се нада у овом мечу.

15.36 – Новак Ђоковић није искористио три брејк лопте у петом гему одлучујућег сета и, стога, није успео да освоји гем на сервис ривала који је могао да га уведе у циљну равнину и много олакша пут ка коначном тријумфу.

15.18 – После 66 минута игре, Новак Ђоковић, који Едмунду није дозволио ниједан брејк поен, који је освојио 15 од 20 поена на свој сервис, стиже до резултата 1:1 у сетовима (6:2 у другом сету).

15.15 – Након што је први пут у каријери изгубио сет од Едмунда, Ђоковић је драматично подигао ниво своје игре и, након још једног брејка, добио је прилику да сервира за поравнање резултата (5:2).

15.05 – Разлика у игри Новака Ђоковића у првом и другом сету? Успешност у поенима после сервиса... У првом сету Ђоковић је освојио мање од половине ових поена, док је у другом сету проценат успешности подигнут на 80 одсто. Отуд и константна предност, која после пет гемова износи 3:2 (уз сервис Ђоковића).

14.51 – Ђоковић је добро почео други сет и већ на самом старту стиже до брејка, који је, подједнако важно, успео да потврди у наредном гему. Некадашњи најбољи играч планете води са 2:0.

14.44Кајл Едмунд осваја први сет (6:3) и тако што по трећи пут успева да одузме сервис Новаку Ђоковићу, који има озбиљних проблема да изађе из контраритма у овом мечу.

14.30 – И баш тако, српски тенисер није успео да задржи свој сервис и Едмунд долази до другог брејка у првом сету. Тренутно је 3:2 у гемовима.

14.27 – Након размењених брејкова у уводу меча, српски и британски тенисер успели су и да задрже своје сервије у трећем, односно четвртом гему. Тренутно је 2:2, с тим да Ђоковић има одређених потешкоћа на свом сервису у петом гему (српски играч се жали на сунчеву светлост која га омета у припреми удараца).

14.07 – Меч је почео, први на сервису је Новак Ђоковић...

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?