Лајовић сјајном игром до осмине финала и дуела са Дел Потром

Лајовић – Гаске 2:0 (7:6, 7:6). Душан Лајовић је успео да савлада Француза Ришара Гаскеа после велике борбе и пласира се у осмину финала мастерса у Мадриду. Наредни ривал нашег тенисера је Аргентинац Хуан Мартин дел Потро, који је шести на АТП листи.

Лајовић је пребродио још једну препреку у Мадриду и пласирао се у осмину финала. После 35. на АТП листи савладан је и 29. Ришар Гаске, док је наш тенисет 95 играч света. Одличном игром Душан је успевао да конторолише игру, није дозволио противнику ниједну брејк лопту. Искусни противник је успевао да парира, међутим у одлучујућим моментима наш тенисер је показао да је тренутно бољи и заслужено дошао до тријумфа.

Велика борба у првом сету. Оба тенисера су успевала да задрже сервис. Наш тенисер је у два наврата, у сетмом и 11 гему, имао шансу да одузме сервис противнику, међутим Гаске је упевао да се извуче и освоји гем. Коме ће припасти сет одлучено је у тај-брејку.

Лајовић је био знатно сигурнији. Дозволио је противнику да освоји само уводни појен и поведе са 1:0. Потом је освојио седам везаних поена - 7:1 у тај-брејку.

Наш тенисер је наставио са одличном игром, био је сигуран на свој сервис и тражио шансу да нападне противников. У четвртом гему пропустио је три прилике за брејк. Потом није више било неизвесности све до самог финиша сета.

При резултату 5:4 за нашег тенисера на сервис Гаскеа, Лајовић после велике борбе осваја прву меч лопту. Ас противника за изједначење, а потом Француз успева да изједначи 5:5.

Победник другог сета одлучен је у тај-брејку. Поново је Лајовић одлично кренуо стигао до три мини-брејка и предности од 6:1. Потом сервисом ставио тачку на овај меч, 7:1 и у тај-брејку другог сета.

У борби за четвртфинале Лајовић ће играти против Аргентинца Дел Потра који је савладао Џумхура из БиХ са 2:0 по сетовима 6:3, 6:3.

Ток меча:

19.35 - Крај меча. Лајовић и овај тај брејк добија са 7:1 за коначних 2:0 и пласман у осмину финала.

19.31 - Лајовић наставља да притиска сервис противника, 15:30. Гаске поново успева да преокрене 40:30, а потом осваја гем, 6:6.

19.25 - И у наредном гему играло се на разлику, ипак наш тенисер није дозволио брејк лопту противнику, 6:5.

19.21 - Лајовић притиска сервис противника, 0:30. Француз успева да се извуче, 40:30, изједначење, а потом и меч лопта за нашег тенисера. Гаске се брани асом, а потом везује још два поена и осваја гем.  

19.13 - Поново су оба тенисера била сигурна на свој сервис, 5:4.

19.07 - Након противника и Лајовић осваја гем са нулом - 4:3.

19.05 - Оба тенисера освајају своје сервисе, 3:3.

18.56 - У четвртом гему наш тенисер осваја две везане брејк шансе. Пропушта их. Након две предности за противника уследила је још једна брејк прилика за Лајовића, али и она одлази у неповрат. Потом Гаске везује још два поена и осваја гем, 2:2. 

18.43 - Гаске узвраћа, 1:1.

18.40 - Лајовић сигуран на старту другог сета, 1:0.

18.36 - Сјајна игра нашег тенисера у тај-брејку, дозволио је противнику да освоји само један поен, 7:1 у тај брејку. Лајовић води са 1:0 у сетовима.

18.30 - Душан осваја свој сервис и тај-брејк ће одлучити коме ће припасти први сет.

18.24 - Наш тенисер у 11 гему поново осваја брејк шансу. Гаске се брани, а потом везује још два поена и осваја гем - 5:6.

18.14 - Оба тенисета освајаји своје сервисе, 4:5. 

18.04 - У седмом гему Лајовић осваја прву брејк шансу на мечу. Пропушта је, и противник успева да се извуче, 3:4.

18.00 - Оба тенисера сигурна на старту меча. Сконцентрисани на свој сервис, још није виђена ниједна брејк шанса – 3:3. 

17.35 - Почео је меч у Мадриду.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару