Ђоковић после велике борбе надиграо Нишикорија

Ђоковић – Нишикори 2:0 (7:5, 6:4). Новак Ђоковић је успео да савлада Јапанца Кеија Нишикорија и пласира се у друго коло Мастерса у Мадриду, где га очекује бољи из меча у коме се састају Данил Медведев и Кајл Едмунд.

Сјајан меч, велика борба и на крају победа нашег тенисера која охрабрује. Новак је показао да је његова форма у успону. Иако је у његовој игри приметан недостатак мечева, стрпљивом и концентрисаном игром полако је градио поене и успео да дође до победе.

Велика борба у првом сету. Нишикори је први дошао до брејка предности. Новак успева да врати брејк. Потом се водила велика борба, оба тенисера су се у неколико наврата извлачила на свој сервис, да би у финишу меча Ђоковић прешао у офанзиву.

Прво је у десетом гему пропустио две сет-лопте на сервис противника, да би му у 12. гему то пошло за руком и новим брејком решио сет у своју корист – 7:5.

Исцрпљујућа борба је настављена и у другом сету. Прва три гема играна су на разлику, а трајала су 17 минута, у првом је противник пропустио брејк шансу, али ипак су тенисери успели да сачувају своје сервисе.

Уследио је нешто мирнији период игре у коме су оба тенисера освајала своје сервисе, све до резултата 5:4 за нашег тенисера.

Тада Ђоковић притиска сервис противника, у неколико наврата је долазио до изједначења, потом и до прве меч-лопте, коју успева да искористи – 6:4 у другом сету.

Наредни ривал је бољи из меча у коме се састају Данил Медведев и Кајл Едмунд.

Ток меча:

18.14 – Крај меча. На сервис противника, Ђоковић осваја прву меч-лопту. Користи је за 6:4 у другом сету и 2:0 у сетовима.

18.04 – Оба тенисера лако освајају своје сервисе, 5:4.

17.55 – Ђоковић лако осваја свој сервис – 4:3.

17.52 – Нишикори осваја гем без изгубљеног поена – 3:3.

17.48 – Оба тенисера сигурна на свој сервис – 3:2. 

17.39 – Нови гем на разлику, овог пута Новак није дозволио противнику брејк прилику, осваја сервис-гем – 2:1.

17.33 – Нишикори уз проблеме осваја свој сервис – 1:1.

17.29 – На старту другог сета на сервис нашег тенисера, Јапанац осваја брејк лопту, Новак одбија овај напад и осваја уводни гем другог сета – 1:0.

17.21 – У наредном гему на сервис противника, Ђоковић осваја сет-лопту, користи је и решава први сет у своју корист – 7:5.

17.13 – Ђоковић осваја свој сервис и поново води – 6:5.

17.10 – Нишикори је сервирао за опстанак у мечу, међутим, наш тенисер успева да освоји прву сет-лопту. Јапанац се брани, Новак долази до друге шансе, међутим, и она одлази унеповрат. Противник везује још два поена и добија гем – 5:5.

17.01 – Велика борба, ипак, тенисери успевају да освоје своје сервисе – 5:4.

16.52 – Јапанац поново долази до две везане брејк шансе. Новак успева да се одбрани. Потом везује још два поена и осваја сервис – 4:3.

16.47 – Ђоковић узвраћа, сада он има две везане брејк шансе. Користи другу и стиже до изједначења – 3:3. 

16.43 – Душан Лајовић победио Карена Качанова са 6:3, 6:2 и пласирао се у друго коло.

16.42 – У наредном гему Нишикори осваја три везане брејк шансе, користи прву и одузима сервис нашем тенисеру – 2:3.

16.38 – На сервис противника, Новак осваја прву брејк шансу на мечу. Јапанац успева да одбије овај напад и реши гем у своју корист – 2:2.

16.29 – Без већих проблема наш тенисер осваја свој сервис гем, 2:1.

16.26 – Још један гем на разлику, сада је Новак притискао сервис противника, али није успео да освоји брејк шансу – 1:1.

16.20 – Нишикори на старту меча осваја прву брејк лопту. Новак успева да се одбрани и стигне до предности, међутим, прави две двоструке сервис грешке и противнику поклања другу брејк шансу. Ђоковић поново успева да преокрене и освоји уводни гем.

16.14 – Меч је сервисом отворио Новак Ђоковић. 

16.06Душан Лајовић добио први сет против Карена Качанова – 6:3.

16.05 – Играчи су на терену. Након загревања очекујемо почетак меча. 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару