Ђоковић: Грешио сам, све је то школа живота

Новак Ђоковић има веома јасну намеру да се врати победама и освајању највећих титула а, последично томе, циљ је и повратак на врх АТП листе.

Након полугодишњег одсуства због повреде и касније операције лакта српски тенисер је у процесу потпуне рекуперације и повратка ритма и нивоа игре који му је донео толико успеха.

Прилика да се направи корак у том правцу јесте и турнир и Барселони, за који је добио посебну позивницу.

"Јасно је да морам да будем скроман у исказивању онога што очекујем. Знам да би сви желели да виде четвртфинале између Надала и мене, али морам да идем полако. Освајање Ролан Гароса 2016. године је свакако био највећи успех на шљаци, али тријумфовао сам и у Риму, Мадриду, Монте Карлу... Међутим, ту је момак по имену Рафаел Надал који увек побеђује више и који доминира на овој подлози", казао је Ђоковић и додао да је Мастерс у Монте Карлу, недавно окончан, први турнир у последњих годину дана који је одиграо без болова.

"Претходних 15 месеци ми је било баш тешко. Направио сам неке грешке, вратио сам се прерано јер сам толико желео да играм тенис. Испоставило се да нисам спреман и да сам само наштетио себи. Међутим, то је процес током којег се учи, школа живота", истакао је Ђоковић који је од јула претходне године одиграо само девет мечева.

"Радујем се изласку на терен приликом ког не морам да размишљам о лакту или нечему сличном".

Новак Ђоковић је тренутно 12. тенисер света, а први противник на турниру у Барселони биће му Словак Мартин Клижан.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?