Читај ми!

Каролина Возњацки званично прва, огроман пад Јанковићеве

Победница Аустралијан опена Каролина Возњацки од данас је и званично први пут у каријери преузела прво место ВТА листе од Симоне Халеп, коју је победила у финалу у Мелбурну. Српске тенисерке поквариле пласман, од Крунићеве за једно, до Јанковићеве за чак 76 места.

Данска тенисерка је дошла до првог гренд слема у каријери, док је Халепова забележила "двоструки" неуспех, јер је поред челне позиције изгубила и четврто финале на гренд слемовима и сада разлика између њих две износи 250 бодова.

На трећем месту је Елина Свитолина јер се угурала испред Гарбиње Мугурузе, пета је Каролина Плишкова, шеста Јелена Остапенко, док се Ангелика Кербер вратила у најбољих десет после скока од седам позиција.

Када је реч о српским тенисеркама, Александра Крунић је назадовала за један корак и сада је 47. на свету, Јелена Јанковић за чак 76 места има лошији пласман на 234, Дејана Радановић је 262, Ивана Јоровић 279, а млада Олга Даниловић 326.

Поредак најбољих десет тенисерки:

1. (2) Каролина Возњацки (Данска) 7.965 бодова
2. (1) Симона Халеп (Румунија) 7.715
3. (4) Елина Свитолина (Украјина) 6.085
4. (3) Гарбиње Мугуруза (Шпанија) 5.690
5. (6) Каролина Плишкова (Чешка) 5.445
6. (7) Јелена Остапенко (Летонија) 4.901
7. (8) Каролине Гарсија (Француска) 4.495
8. (5) Венус Вилијамс (САД) 4.278
9. (16) Ангелика Кербер (Немацка) 3.031
10. (11) Кристина Младеновић (Француска) 2.935...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи