Вознијацки победила Халеп, врућину и повреду и освојила Аустралијен опен!

Први пут у опен ери финале гренд слема играле су прва и друга играчица света које нису освајале неки од највећих светских турнира. На крају, у Мелбурну после невероватног меча у којем су обе играчице спасиле меч лопте и избориле се са повредама, Каролина Вознијацки савладала је Симону Халеп са 7:6, 3:6, 6:4.

Каролина Вознијацки постала је први освајач гренд слем турнира из Данске, што, гледано у контексту овог тренутка није превише важно, али ће врхушку светских тениских организација свакако обрадовати јер демонстрира или макар најављује (као и сјајне игре младог Хјеон Чунга, првог Корејца у полуфиналу гренд слема) толико жељену глобалну експанзију белог спорта.

„Сањала сам овај моменат годинама. Данас се сан остварио. Тресем се, заплакаћу", прво је што је рекла Вознијацки за јавност по окончању финала, које ће је вратити на прво место ВТА листе, после тачно шест година.

„Желим да честитам Симони. Знам колико је било тешко данас, жао ми је што сам морала да победим, али сигурна сам да ћемо играти много мечева у будућности. Било је невероватно, невероватна борба", истакла је Вознијацки, која се посебно захвалила оцу, „који је био уз њу откако је имала седам година".

Освајање турнира Вознијацки је честитао и Борис Бекер, некадашњи тренер Новака Ђоковића и сам тениски шампион, сада у улози коментатора.

"Дошао је тренутак да Вознијацки заблиста", написао је Немац на Твитеру.

Вознијацки je до тријумфа дошла у мечу са пуно преокрета, мечу који је трајао два сата и 52 минута.

Велика драма је виђена у трећем сету, када је виђено чак седам брејкова, али напослетку управо је Вознијацки тријумфовала у свом четвртом гренд слем финалу.

Са друге стране, Халеп је играла са болом у мишићу и изгубила такође четврто финале на гренд слему.

Вреди истаћи да је на овом мечу правду делила Маријана Вељковић из Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи