Чунг предао Федереру, Швајцарац најстарији финалиста АО од 1972. године

Момак који је "запалио" тениски свет сјајним партијама на првом гренд слем турниру сезоне, Корејац Хјеон Чунг, након што је избацио Новака Ђоковића са "његовог" турнира није успео да понови подвиг и у дуелу са Роџером Федерером у полуфиналу. Проблеми са жуљевима спречили су 21-годишњег играча да настави меч, који је прекинут при резултату 6:1, 5:2.

Швајцарски тенисер Роџер Федерер седми пут у каријери пласирао се у финале Аустралијан опена, након што му је Хјеон Чунг из Јужне Кореје предао меч први вођству од 6:1, 5:2.

Федерер је био убедљив до тренутка када је Чунг због проблема са жуљевима одлучио да се повуче и за само 64 минута изборио финале где ће јурити шести трофеј у Мелбурну (колико имају Ђоковић и Рој Емерсон), а други узастопно.

Рекодер по броју гренд слем титула (19) имаће прилику да помери границу против Хрвата Марина Чилића, са којим се у мечу за трофеј састаје у недељу. Ово ће бити невероватно 30. гренд слем финале за, по многима, најбољег играча у историји тениса.

"Ово је горскосладак моменат. Нико не жели на овај начин да победи, на овај начин да уђе у финале", рекао је после меча швајцарски тенисер.

"И сам сам у прошлости играо са жуљевима и знам колико је болно. Приметио сам да нешто није у реду и пре него што је затражио медицински тајм-аут", додао је он.

Аустралијан опен игра се за укупни наградни фонд од 43,2 милиона долара.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи