Читај ми!

ХРТ не преноси финале Аустралијан опена, у ком игра Чилић

Хрватска радиотелевизија неће прености финале Аустралијан oпена у коме игра Марин Чилић јер је цена телевизијских права само за тај сусрет 300.000 евра, саопштио је ХРТ.

Наводе да се цена одређује на тржишту а да се они као јавни медијски сервис финансирају месечном претплатом и да немају неограничене финансије. У сличној ситуацији су кажу и други европски јавни медијски сервиси, који последњих година све чешће не успевају да откупе права најатрактивнијих светских спортских преноса.

"Хрватска радио-телевизија учинила је све што је било могуће да, као додатну вредност, од власника права преноса турнира Аустралијан опен покуша да откупи телевизијска права преноса завршнице тог турнира, али изузетно висока цена за пренос тог појединачног сусрета у томе нас је спречила", наводи се у саопштењу ХРТ-а.

Марин Чилић је савладао Британца Кајла Едмунда са 6:2, 7:6 (7:4), 6:2 и пласирао се у финале Отвореног првенства Аустралије у тенису, где ће се борити за другу гренд слем титулу.

Чилић је убедљивом партијом потпуно надиграо 49. тенисера света, није му дозволио ниједан брејк и после два сата и двадесет минута изборио укупно треће финале на гренд слему у каријери.

Победник Ју-Ес опена из 2014. године, од следећег понедељка светски број три, у финалу чека победника дуела између Швајцарца Роџера Федерера и Хјеона Чунга из Јужне Кореје.

Аустралијан опен се игра за укупни наградни фонд од 43,2 милиона долара.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи