Лајовић стартовао победом у Кицбилу, Зекић такође у другом колу

Српски тенисер Душан Лајовић успешно је стартовао на турниру у Кицбилу, пошто је у 1. колу победио Немца Максимилијана Мартера 7:5, 7:6 (7:4). Зекић са 2:0 у сетовима савладао Кузњецова и предстоји му дуел са Фоњинијем.

У њиховом првом дуелу Лајовић, 71. тенисер на АТП ранг-листи, до победе против Мартера дошао је после сат и 56 минута игре.

Српски тенисер ће у другом колу турнира у Кицбилу играти против четвртог носиоца Француза Жила Симона који је био слободан у првом колу.

Лајовић је у првом сету до брејка стигао већ у трећем гему и повео са 3:1, али је Немац, 120. тенисер на АТП ранг-листи, већ у шестом гему успео да узврати истом мером и дође до изједначења - 3:3.

Српски тенисер је у 11. гему успео да поново одузме сервис Мартереру, а потом и на свој сервис да потрди брејк и тако поведе са 1:0 у сетовима.

Други сет донео је много неозвесности, виђено је чак 10 брејк лопти, али ниједан тенисер није успео да дође до брејка, па је тај период окончан после тај-брејка који је припао Лајовићу резултатом 7:4.

Турнир у Кицбилу из серије 250 игра се за наградни фонд од 482.060 евра.

Српски тенисер Миљан Зекић пласирао се у друго коло турнира у аустријском Кицбилу, пошто је у првом колу победио Руса Андреја Кузњецова у два сета, 7:6 (4) и 7:6 (6).

Зекић је у првом дуелу двојице тенисера до победе дошао после сат и 49 минута игре.

Српски тенисер ће се у другом колу турнира у Кицбилу састати са другим носиоцем Италијаном Фабиом Фоњинијем који је био слободан у првом колу.

Зекић, 316. тенисер света на АТП ранг-листи, до главног жреба у Кицбилу дошао је кроз квалификације, а у првом колу остварио је тријумф над 66. тенисером на свету.

Он је у првом сету у петом гему стигао до брејка, али је Кузњецов одмах успео да узврати истом мером. Сет је потом окончан у тај-брејку, а српски тенисер добио га је са 7:4.

Велика борба вођена је у другом сету, Кузњецов је био ближи брејку, имао је четири прилике, али је Зекић ипак сваки пут успео да сачува свој сервис, а потом је и тај период одвео у тај-брејк који му је овај пут припао са 8:6.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи