Читај ми!

Ђоковић савладао Марија за прву титулу у 2017. години

Кажу да ћеш оно што радиш на Божић радити читаве године. Надамо се да је заиста тако, јер би то значило да ће Новак Ђоковић у 2017. години освајати трофеје и побеђивати свог, тренутно, највећег ривала Ендија Марија. Управо то је урадио у Дохи, савладавши Британца у финалу са 2:1 (6:3, 5:7, 6:4), после готово три сата игре.

Новак Ђоковић одбранио је титулу на турниру у Дохи, пошто је у финалу победио првог играча света Британца Ендија Марија у три сета, 6:3, 5:7, 6:4.

Ђоковић је тако освојио другу титулу у Дохи, а 67. у каријери и прекинуо је Маријев низ од 28 победа.

Тенисери су у првом сету освајали гемове на свој сервис све до осмог, када је Ђоковић направио брејк, а затим и освојио гем на свој сервис и после 49 минута повео у мечу.

Ђоковић је лако освајао гемове на свој сервис у другом сету, све до шестог када је спасио брејк лопту за 3:3. Он је одузео сервис Марију у наредном гему, након што је Британац направио двоструку сервис грешку и повео је са 4:3, а затим је освојио свој сервис и стекао два гема предности.

Српски играч је у 10. гему спасио брејк лопту, али после тога није успео да искористи три меч лопте, па је Британац изједначио на 5:5. Он је наставио са добром игром, освојио је још два узастопна гема и изједначио на 1:1 у сетовима.

У шестом гему трећег сета Ђоковић је успео да спаси брејк лопту, а затим је у наредном одузео сервис Марију без изгубљеног поена и повео је са 4:3. Он је до краја меча сачувао брејк предности и победио после два сата и 54 минута.

Ово је Новакова 25. победа у 36 дуела са првим играчем света.

После меча, Ђоковић је православним верницима честитао Божић.

Овако је протекло прво овогодишње финале:

19.13 – Крај! Ђоковић је освојио први трофеј у 2017. години!

19.05 – Води Новак са 5:4 у трећем сету и у наредном гему ће, по други пут у мечу, сервирати за победу.

18.56 – Ђоковић одузима сервис Марију без изгубљеног поена, води са 4:3 и сервира.

18.51 – Мучи се Новак, делује да је повредио и скочни зглоб, али се не предаје – 3:3 у трећем сету.

18.22 – Ипак Мари осваја други сет. Одлична игра Британца у финишу другог дела игре, који припада Марију 7:5. Игра се нешто више од два сата.

18.10 – Сервирао је Ђоковић за меч, при резултату 5:4 у другом сету, али Мари прави брејк. И даље се игра – 5:5.

17.50 – Прави Новак брејк и у другом сету, на најбољем је путу да освоји први турнир у сезони.

17.14 – Новак Ђоковић осваја први сет, захваљујући брејку у осмом гему (6:3).

16.21 – Меч је почео.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи