Крајан жели Чилићеву победу на почетку финала Дејвис купа

Селектор Дејвис куп репрезентације Хрватске Жељко Крајан рекао је да не би било лоше да Марин Чилић игра први меч у финалу тог такмичења против Аргентине.

"Не би било лоше да Марин заигра први и да поведемо. То на крају није пресудно, али је боље кад улазиш у следећи меч. Иво Карловић би могао да буде опуштенији ако водимо. С друге стране, Хуан Мартин дел Потро је под већим притиском. Направио је већ пуно тога у каријери, зна да се носи и носиће се с тим притиском, али сигурно је теже кад ловиш резултат, него кад си у предности. Зато ми је мала жеља да Марин заигра први", рекао је Крајан за Хину.

Финале Дејвис купа између Хрватске и Аргентине игра се од 25. до 27. новембра у Загребачкој Арени.

"Атмосфера расте и тај набој који нас држи још од полуфинала кад смо сазнали да ћемо играти код куће. Једва чекамо да изађемо на терен, да момци дају свој максимум, да имамо подршку са трибина и да пробамо да направимо тај историјски резултат за Хрватску још једном", рекао је Крајан.

У репрезентацију Хрватске се за финале Дејвис купа вратио Иво Карловић.

"Иво реагује као да није повратник, него као да је сваки меч био овде. Ништа се се није променило, све је исто. Атмосфера у екипи је на врхунцу. Ту је да нам помогне колико затреба. Сви знамо колико је јак, колико је добар и колико нам је битан у овој екипи", рекао је Крајан.

Карловићев повратак инициран је након што је Борна Ћорић завршио на операцији колена па је било немогуће проценити хоће ли бити спреман за финале.

Ћорић је са репрезентацијом, али није познато у каквом је стању након вишенедељне паузе.

"Тешко да је на сто одсто. Али, ту је, ако нам затреба овај викенд. Због тога је у екипи, спреман је и тренира већ неко време. Сви знамо колико је он мотивисан за овакве мечеве и да се увек дигне, да свој максимум. Ако је око његовог здравља и постојала нека двојба, мислим да је можемо отклонити", навео је Крајан.

Репрезентацији Хрватске су се последњи прикључили Марин Чилић и Иван Додиг, који су учествовали на завршном мастерсу у Лондону.

"Није велика разлика у подлогама, а и нису играли на другом континенту. Добро ће им доћи што су одиграли пар мечева у дворани, на подлози која није иста, али је слична. Добро ће им доћи ових четири, пет дана који су пред нама, али ова ће им три меча која су одиграли јако пуно значити", рекао је селектор Хрватске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи