Ђоковић: Нема стреса, дошао сам да играм и уживам

Новак Ђоковић је истакао да се после победе над Давидом Гофаном осећао најбоље од почетка завршног турнира и да уопште не осећа стрес због борбе за прво место на АТП листи.

"Осећао сам се најбоље од почетка турнира, као да сам подигао ниво игре и квалитет тениса, што је свакако добар знак. Уопште немам стрес, дошао сам да играм, уживам, на једном од највећих турнира на свету", рекао је Ђоковић.

Ђоковић се са максималним учинком у групи пласирао у полуфинале завршног АТП турнира, а противник ће му бити познат накнадно. Српски тенисер ће у Лондону покушати да врати прво место на светској ранг-листи, за шта му треба коначни тријумф у енглеској престоници.

Њему је Гофан, кога је победио са 2:0 у сетовима (6:1, 6:2), био принудни противник, пошто се Гаел Монфис због повреде повукао са турнира.

"Свакако је да морате да се прилагодите томе. Није му било лако да изађе на терен. Није играо најбоље што зна. Свакако му честитам на сјајној сезони коју је имао. Желим му све најбоље, он је одличан тенисер", казао је Ђоковић.

Гофан је рекао да је покушао да игра најбоље што уме.

"Ђоковић не дозвољава лаке поене, много је агресиван, поготово у враћању сервиса. Покушао сам да одиграм најбоље што знам, али није ми било лако. Знао сам да је ово последњи меч у сезони за мене и било ми је задовољство да играм. Ово ми је била најбоља година и заиста сам срећан", рекао је Гофан.

Енди Мари после два кола води у Групи А са максималним учинком, Кеи Нишикори и Стен Вавринка имају по победу, док је Марин Чилић последњи са два пораза.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи