Читај ми!

Нишикори намучио Марија

Британац Енди Мари успео је да након преокрета савлада Јапанца Кеија Нишикорија са 2:1, по сетовима 6:7, 6:4, 6:4 и тиме стигао надомак пласмана у полуфинале. Меч је трајао три сата и 23 минута игре, што је најдужи дуел у историји завршних турнира.

Сјајан тенис виђен је у дуелу Марија и Нишикорија, оба тенисера имала су своје шансе. На крају, Британац је био истрајнији и стигао до победе над одличним Јапанцем. Мари је добио меч у три сета, а и да је било супротно, не би било незаслужено.

Први сет је донео изједначену борбу. Оба тенисера су чувала свој сервис. Нишикори је пропустио три брејк шансе, док је Мари имао само једну и није успео да је искористи. Сет је решен у тај-брејку. Јапанац је имао више концентрације и решио је тај период игре у своју корист резултатом 11:9.

На старту другог сета Британац је одузео сервис Нишикорију. Брејк предности је чувао до осмог гема, када Јапанац успева да врати брејк и изједначи на 4:4. Мари је неумољив, поново одузима сервис противнику, а потом, после велике борбе, у којој је Нишикори пропустио две брејк лопте, успева да освоји свој сервис и добије други сет са 6:4.

Сличан сценарио је виђен и у трећем сету. Поново Мари долази до раног брејка и предности. Нишикори је покушао да узврати већ у наредном гему, пропустио је две брејк шансе и, након маратонског гема, Британац успева да потврди брејк. Мари наставља да притиска сервис Нишикорија и поново одузима сервис противнику, за 4:1.

Убрзо је уследио Маријев сервис за меч. Још један маратонски гем, овог пута Нишикори излази као победник и враћа један брејк. Потом је био сигуран на свој сервис, за 5:4.

Мари је поново сервирао за меч. Овог пута није дозволио изненађење. Осваја три везане меч-лопте, користи прву за коначних 6:4 у одлучујућем сету.

"Борио сам се до краја. Кеи ме је терао да много трчим, да се борим за сваку лопту. Лаки поени које сам освојио у својим сервис-гемовима много су ми помогли. За овакве моменте радите цео живот, ово је било нешто невероватно", рекао је Мари после меча. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи