Читај ми!

Ђоковић надиграо Димитрова, следећи је Чилић

Ђоковић – Димитров 2:1 (4:6, 6:2, 6:3). Новак Ђоковић је у четвртфиналу Мастерса у Паризу. После велике борбе и преокрета савладао је Бугарина Григора Димитрова у три сета. У борби за полуфинале наш тенисер се састаје са Хрватом Марином Чилићем.

Сјајан меч и велика борба два ривала. Новак је успео да после преокрета савлада одличног Бугарина. После губитка првог сета наш тенисер је заиграо агресивније, смањио је број грешака, погађао "немогуће". То је натерало Димитрова да све више греши, што је Ђоковић искористио и стигао до заслуженог тријумфа.

Димитров је много боље ушао у меч. Након уводних гемова, напао је сервис нашег тенисера, искористио поклон и стигао до брејка предност. Већ у наредном гему, након велике борбе и 14 и по минута игре, Новак користи своју шансу и враћа брејк.

Међутим, бугарски тенисер наставља да напада и после још једног маратонског гема (десет минута), поново долази до брејка предности, а потом га и потврђује за 4:2.

Настављена је белика борба и покушаји нашег тенисера да поново врати брејк и продужи сет. Ипак, Бугарин је био неумољив, успео је да сачува свој сервис и приведе сет крају – 6:4 у првом сету.

Новак је кренуо силовито у другом сету. Уз један одузет сервис долази до предности од 3:0. Бугарин је покушавао да се врати у сет, али је наш тенисер одбијао сваки напад. Повреда колена десне ноге није пореметила Ђоковића, наставио је у истом ритму.

Бугарин успева колико-толико да парира са брејком заостатка. Међутим, у осмом гему Новак осваја прву сет-лопту на сервис Димитрова. Уследила је двострука сервис грешка и наш тенисер стиже до изједначења – 6:2 у другом сету.

Одлучујући сет донео је сличан сценарио. Поново наш тенисер долази до раног брејка и вођства од 3:0. Бугарин је све више грешио, али је ипак успевао да задржи свој сервис. Новак рутински приводи меч крају за коначних 6:3 у трећем сету.

Ток меча:

18.27 – Крај меча. Ђоковић осваја свој сервис-гем и тиме ставља тачку на овај меч, 6:3 у трећем сету.

18.24 – Бугарин осваја свој серви-гем, 5:3. Сада Новак има гем за победу.

18.19 – Новак осваја свој сервис-гем, 5:2.

18.16 – Бугарин без већих проблема смањује на 4:2.

18.10 – Наш тенисер лагано осваја свој сервис-гем, 4:1.

18.05 – После 40:15 за противника, Новак долази до изједначења, уследило је ново изједначење након предности за Бугарина, који потом везује још два поена и осваја гем, 3:1.

18.00 – Новак је потом био сигуран на свој сервис, 3:0.

17.57 – Ђоковић напада и осваја две везане брејк шансе. Користи другу и долази до брејка предности, 2:0.

17.54 – Уз мало проблема Новак осваја уводни гем трећег сета, 1:0.

17.48 – На сервис Бугарина наш тенисер осваја прву сет-лопту. Двострука сервис грешка и Новак стиже до изједначења у сетовима, 6:2 у другом сету.

17.43 – Новак осваја гем са нулом, 5:2.

17.42 – Бугарин је сигурно осваја свој сервис, 4:2.

17.37 – Димитров притиска сервис Ђоковића, 15:30. Новак одбија овај напад и осваја гем, 4:1. 

17.34 – Након указане помоћи нашем тенисеру, меч је настављен.

17.30 – Приликом последњег поена претходног гема Ђоковић се оклизнуо, мало искривио ногу и повредио колено десне ноге. Новак је затражио помоћ физиотерапеута. 

17.29 – Уз мало проблема бугарски тенисер успева из другог покушаја да освоји свој сервис и прекине серију нашег тенисера, 3:1.

17.25 – Димитров притиска сервис нашег тенисера и од 40:15 долази до брејк шансе. Након дуге размене Новак успева да се извуче, изједначење. Противник осваја другу брејк лопту, уследило је ново изједначење. Новак везује још два поена и сада води са 3:0. 

17.15 – Након сигурног сервис-гема, Новак прави брејк у другом гему другог сета, и то после 0:40 и сада води са 2:0. 

17.05 – Димитров лагано осваја свој сервис и решава први сет у своју корист са 6:4.

17.00 – Ђоковић је сигуран на свој сервис, 4:5.

16.57 - Димитров осваја гем, 3:5.

16.56 – Настављен је меч. 

16.54 – Кратак прекид меча јер су са крова почеле да падају конфете. Новак користи прилику да се мало опусти и "покуша" да их ухвати.

16.50 – Противник је у налету, на сервис нашег тенисера долази до 0:30. Међутим, Новак везује четири поена и осваја свој сервис-гем, 3:4. 

16.44 – Димитров лагано осваја гем за потврду брејка, 2:4.

16.42 – Велика борба се наставља. Димитров прети и долази до нове брејк прилике, 30:40. Наш тенисер се брани снажним сервисом. Грешка Новака и нова шанса за Бугарина. Први ас Ђоковића на мечу, изједначење. Потом противник осваја и трећу брејк лопту, па нови ас за изједначење. Ђоковић затим долази до гем-лопте, двострука сервис грешка за ново изједначење. Бугарин осваја четврту брејк лопту у овом гему, користи је и поново има брејк предности, 2:3. Овај гем је трајао десет минута.

16.32 – Ђоковић поново притиска сервис противника, 15:30, међутим, Димитров успева да преокрене, 40:30, уследило је шест изједначења после гем-лопте за Димитрова. Потом Новак долази до своје прве брејк лопте, али пропушта прилику. Новом двоструком сервис грешком Бугарин поклања брејк шансу. Новак прихвата поклон и враћа брејк. Гем је трајао 14,5 минута.

16.16 – Сада Бугарин напада, 15:30, двоструком сервис грешком Новак му поклања две везане брејк лопте. Другу успева да искористи и стекне брејк предности, 1:2. 

16.12 – Наш тенисер притиска сервис противника, 30:30. Димитров успева да одбије напад и освоји гем, 1:1.

16.08 – Новак лако осваја уводни гем, 1:0. 

16.06 – Почео је меч...

16.00 – Први ће сервирати Новак Ђоковић.

15.55 – Тенисери су изашли на терен, након загревања очекујемо почетак меча.

14.40 – Сок је савладао Гаскеа са 2:1. Ускоро ће на терен Ђоковић и Димитров.

14.35 – Меч између Ђоковића и Димитрова почиње након завршетка дуела између Гаскеа и Сока на Централном терену. На том мечу тренутни резултат је 1:1 (2:6, 6:3), у току је трећи, одлучујући сет.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи