Федерер: Могу доста на Ролан Гаросу – али не са оваквом игром...

Роџер Федерер верује да ће бити спреман за Ролан Гарос овог месеца, иако га је у Риму поразио Доминик Тим. Признаје, ипак, да би освојио турнир у Паризу, или ма који други грен слем, мораће да игра много боље.

Швајцарац је играо тек други меч након што се повукао са турнира у Мадриду због повреде леђа, која га заправо мучи већ неколико недеља.

Савладао је Александера Зверева у Италији у среду, али га је потом поразио 15. на ранг листи, Аустријанац Доминик Тим (7:6, 6:4).

„Срећан сам што само могао да играм и осећам се исто. Као јуче, не горе", рекао је Федерер „То је било најважније. Наредних 10 или 12 дана ће бити јако важни за мене и мој опоравак".

Федерер свакако нема превише среће са спремношћу ове сезоне. Након Аустралијан опена је ишао на операцију колена, а терену се вратио тек прошлог месеца у Монте Карлу. Освајач 17 грен слем титула играо је на само четири турнира ове године.

Он је размишљао и да се не појави у Риму, на турниру који никада није освојио (изгубио је четири финала у Вечном граду), али верује да може да одигра на свом нивоу у Паризу.

„Самоуверен сам. У протекла четири месеца одиграо сам само пет мечева, али ја сам позитиван и верујем да ћу се опоравити", казао је Федерер, који је нагласио да му је циљ у наредном тренажном циклусу да - напросто споји тренинге без превише бола.

Две недеље тениса на париској шљаци почињу 22. маја.

„Никада се нисам боље припремио за шљаку. Већ сам провео доста сати ове године на тој подлози. Можда не на теренима на којима се играју мечеви, али свакако на теренима за тренинг".

Федерер, који више неће бити други тенисер света, верује да има шта да пружи на Ролан Гаросу у смислу самог резултата.

„Заиста верујем да могу да остварим добар резултат. Морам добро да тренирам. Наравно, овако како сада играм нипошто није довољно за некакав низ резултата на Ролан Гаросу. Ипак, верујем да ће све бити у реду, некако", закључио је Федерер.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару