Мугуруза боља од Јелене, и дубл поражен за максималан тријумф Шпаније!

Јанковић - Мугуруза 0:2 (3:6, 4:6). Фед куп репрезентација Шпаније победила је у Краљеву селекцију Србије, након што је Габриње Мугуруса била боља од Јелене Јанковић са 2:0 у сетовима, и тиме својој земљи донела за нас недостижно вођство од 3:0. Прилику да ублаже пораз имале су Ивана Јоровић и Нина Стојановић, али су и оне поражене од Ларе Аруабарене и Лудрес Домингез са 2:1 по сетовима 4:6, 7:6 (8:6), 10:7.

Тениска репрезентација Србије играће у баражу за опстанак у Светској групи Б Фед купа, пошто је селекција Шпаније данас у Краљеву повела са недостижних 3:0.

Одлучујући, трећи бод у дуелу првог кола Шпанији је донела Гарбиње Мугуруза, која је савладала Јелену Јанковић у два сета - 6:3, 6:4.

Прва два бода Шпанији су јуче донеле Мугуруза и Карла Суарез Наваро победама над Иваном Јоровић, односно Јеленом Јанковић.

Јанковићева је добро отворила данашњи меч у Краљеву, одмах у првом гему је имала три брејк лопте, али је Мугуруза успела да се одбрани. Оно што тада није пошло за руком српској тенисерки било је у трећем гему, када је одузела сервис противници и повела са 2:1.

Ту предност, међутим, Јанковићева није дуго задржала, пошто је Мугуруза већ у наредном гему вратила брејк, а потом направила још један у шестом гему, што јој је било довољно за предност од 1:0 у сетовима.

Као и први, Јанковићева је на исти начин отворила и други сет. Направила је брејк и повела са 2:0, али није успела да га потврди, па је шпанска тенисерка одмах узвратили рибрејком.

Обе тенисерке су након тога биле сигурне на свој сервис, све до деветог гема, када је Мугуруза направила одлучујући брејк и тако донела победу својој репрезентацији.

Шпанија ће, након ове победе, играти у плеј-офу за повратак у Светску групу, док Србију чека борба за опстанак у Б групи.

Прилику да ублаже пораз Србије имале су Ивана Јоровић и Нина Стојановић; сјајно су почеле меч, освојиле први сет са 6:4. Потом су у другом сету у три наврата успеле да врате брејк и изборе тај-брејк, међутим Шпанкиње су имале више концентрације и добиле овај период са 8:6.

У одлучујућем продуженом тај-брејк сету противнице су поново боље снашле, искористиле грешке наших тенисерки и тријумфовале резултатом 10:7.

Ток меча: 

14.30 - Крај другог сета, 6:4 за Мугурузу и победа од 2:0. 

14.24 - Брејком у деветом гему другог сета Мугуруза долази на корак од победе - води 5:4 и сервира. 

14.00 - Узвраћа шпанска тенисерка са два везана гема - 2:2. 

13.55 - Одличан Јеленин почетак у другом сету, прави брејк и води са 2:0. 

13.48 - Крај првог сета, освојила га је Габриње Мугуруза са 6:3. Тежак задатак је пред Јеленом...

13.34 - Нови брејк за Мугурузу, која сада води са 4:2. 

13.24 - Експресно узвраћа шпанска играчица, већ је 2:2! 

13.20 - Ево брејка за Јелену и Србију - 2:1 и сервис! 

13.11 - Почео је меч, прва сервира Мугуруза. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару