Читај ми!

Јанковић: Нисам била на нивоу!

Српска тенисерка Јелена Јанковић рекла је да је веома разочарана својом игром и поразом од Карле Суарес Наваро у Фед купу. Јечменица Јевтић: Девојке су пружиле максимум.

Шпанија се налази близу пласмана у наредну рунду, пошто после првог дана има предност од 2:0.

"Први сет је био кључан, поготово 10. гем. Шта је ту је, нисам била на нивоу. Трудила сам се, али како је меч одмицао била сам лошија. Дозволила сам противници да игра своју игру", рекла је Јанковићева после меча.

Јанковићева је додала да ће бити веома тешко надокнадити предност селекције Шпаније.

"Сутра је нови дан, али биће јако тешко да победимо три меча. Даћемо све од себе. Разочарана сам, мој меч је био кључан, али нисам била на задатку", закључила је Јанковић.

Јечменица Јевтић: Девојке су пружиле максимум 

Селектор ФЕД куп тима Србије Татјана Јечменица Јевтић рекла је да су обе тенисерке прве мечеве првог кола Светске групе два против Шпаније одиграле на максимуму својих тренутних могућности.

"На Ивани је био тежак задатак. Она нема искуства, а поготово не против пете играчице на WТА листи. Сматрам да се добро држала... можда је нешто лошије отворила меч, због недостатка самопоуздања и због страха. На крају је пресудило искуство, али је Ивана показала да ће ускоро бити у врху светског тениса", рекла је Јечменица Јевтић.

"Не мислим да је Јелена одиграла лоше. Ушла је с великом одговорношћу у меч против Карле. Сви смо полагали наде да ће добити тај меч. Није лако играти у таквој ситуацији. Суарес-Наваро је одиграла добар меч са мало грешака. Јелена није у форми. Борила је колико се могла у овом тренутку", рекла је селекторка ФЕД куп тима Србије.

У недељу су на програму узвратни мечеви у синглу и дубл. Јелена Јанковић ће се састати са Мугурсом, док ће Ивана Јоровић играти против Суарес-Наваро.

"Ово је спорт и све је могуће. Само да играчице пруже максимум. Некада изгубите, некада победите. Није смак света иако изгубимо", рекла је Јечменица-Јевтић. Она је додала Бојана Јовановски, иако боље пласирана на WТА листи од Иване Јоровић, није играла због лоше форме.

"Бојана је имала дужу паузу због повреде. Није дуго тренирала. Форма јој није на завидном нивоу. Процена је била да је Ивана у бољој форми и да ће пружити већи отпор. Бојана се данас поново жалила на болове у руци", рекла је она.

Јечменица Јевтић позвала је навијаче да сутра испуне дворану "Краљево", јер како је оценила, "девојкама недостаје подршка публике".

Победник дуела у Краљеву играће у плеј-офу за повратак у Светску групу, а поражени за опстанак у Б групи.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару