Обрадовић: Новак је шампионског кова

Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић, после још једног фантастичног турнира Новака Ђоковића, верује да притисак не може да сломи први рекет света.

Шеста титула на Отвореном првенству Аустралије, у исто толико финала,као и 11 гренд слем титула укаријери, Новаку Ђоковићу је донела статус легенде у овом спорту. Али, он каже да се неће на томе зауставити, а још један фантастичан турнир ће му бити само надахнуће за наредне.

"Све честитке Новаку, читав турнир је одиграо спектакуларно. Играо је на високом нивоу, победио двојицу играча који су му иза леђа - Роџера Федерера и Ендија Марија који покушавају да га помере са места број један. Показао је да је шампионског кова. Мислим да ни Роџер Федерер ни Рафаел Надал у своје најбоље време нису овако лако добијали у финалима и овако доминирали", рекао је Богдан Обрадовић, селектор Дејвис куп репрезентације Србије.

Он је оценио да Ђоковић, како у професионалном тако и у личном животу, иза себе нема знак питања, односно да ли је нешто добро или лоше урадио, и да ће због тога још дуго трајати.

Новак делује незаустављиво, што јасно говори и резултат 3:0 у великом финалу. Притисак коју носи непобедивост би сломила велики број играча, али не и Новака.

"Најважније да је Новак игра меч по меч. Он је концентрисан на први меч, не размишља о четвртфиналу, полфиналу... Живи у садашњости, бави се оним што је потребно да уради у том тренутку", објаснио је Обрадовић.

Репрезентација Србије у марту игра против Казахстана у Дејвис купу, а Ђоковић је већ рекао да жели да игра за национални тим, па ће се можда наћи у хали Пионир.

"Новак је рекао да жели да игра за репрезентацију. Играмо у хали Пионир против Казахстана... То је била жеља момака да играмо у тој изузетној хали, у којој је одиграно толико финала, хали која има харизматичну моћ", рекао је Обрадовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару