Ђоковић о гладном вуку, десерту и политичкој каријери...

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић после освајање рекордне шесте титуле на Аустралијен опену одржао је занимљиву конференцију за медије на којој је између осталог говорио о Ролан Гаросу, као једином гренд слему који није освојио, српским навијачима, као и о томе да ли размишља о политичкој каријери.

"Чуо сам једну сјајну метафору, како је вук који трчи узбрдо много гладнији од онога који је на брду. Да, овај вук је гладан, али мораће да поједе много различитих оброка да би стигао до десерта у Паризу", сликовито је објаснио Ђоковић, који је три пута у каријери изгубио финале Ролан Гароса.

Ђоковић је захвалио навијачима који су му у Мелбурну пружили фантастичну подршку, док је на питање о председничкој кандидатури рекао:

"Не, ја сам спортиста, мислим да треба да се држим тога".

Доброј атмосфери на конференцији за медије Ђоковић је допринео и  коментарима да су сви спремни за шампањац и додао да не би било лоше када би се тенис играо на један сет, пошто је од почетка године узео по сет против Надала, Федерера и Марија за мање од пола сата.

Одмах после меча са Маријем, у коме је Новак освојио шесту титулу, а Шкот изгубио пето финале, четврто од Србина, Ђоковић је похвалио ривала.

"Морам да одам признање Ендију на сјајном турниру и сигуран сам да ћемо у будућности поново имати прилику да се боримо за овај трофеј. Сјајан си пријатељ, сјајан противник, желим да ти честитам на игри, али и на томе што ћеш ускоро постати отац и искусити најбољи осећај, који смо моја супруга и ја већ осетили".

Српски тенисер захвалио је свом тиму и признао да је почаствован што од данас његово име стоји уз легенде, с обзиром на то да се шестом титулом у Мелбурну изједначио са Ројом Емерсоном, а 11. гренд слем трофејом са Родом Лејвером и Бјерном Боргом.

"Почаствован сам што сам овде, видимо се следеће године", поручио је Ђоковић.

Ђоковић је у финалу Мелбурна савладао Марија са 6:1, 7:5, 7:6 (7:3).

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару