Светски медији: Ђоковићу нема равног

Познати светски медији после шестог тријумфа Новака Ђоковића на Аустралијен опену у први план истичу његову "невероватну доминацију светским тенисом". Део њих, природно, жали над судбином Ендија Марија, након што је Британац изгубио и пето у финале у Мелбурну, четврто од Србина.

"Ђоковић је био немилосрдан, одбранио титулу, стигао Роја Емерсона са шест трофеја и још једном сломио срце Марију", пише у извештају Ројтерса, уз констатацију да је пресудио други сет.

Извештач британског Би-Би-Сија није желео превише да се размеће, већ је пустио податке да сами причају причу. Тако је у наслову навео да је Ђоковић победио Марија са 3:0 и освојио шесту титулу у Мелбурну, уз подсећање да је Србин непоражен у финалима у Аустралији, као и да је стигао до 11. гренд слем титуле у каријери, чиме се изједначио са Родом Лејвером и Бјерном Боргом.

"Шкот је постао тек други тенисер, после свог бившег тренера Ивана Лендла на Ју-Ес опену, који је изгубио пет финала на једном гренд слем турниру, откако је почела Опен ера 1968. године", навео је Би-Би-Си. 

Традиционално надахнута "Газета дело спорт" констатује да је Мелбурн Ђоковићевв град и да је Србин у првом сету деловао "монструозно" на терену.

Шпанска "Марка" уз наслов "Краљ Мелбурна" пише да је Ђоковић са стилом одбранио титулу и показао да му апсолутно нема премца у светском тенису.

Чувени француски "Л'Екип" у наслову има само једну реч - НЕПОБЕДИВ, а немачки "Билд" подсећа на је Ђоковићев тријумф истовремено и тријумф Бориса Бекера.

Сајт Аустралијен опена навео је да ће сада Ђоковићево име сигурно бити помињано у разговорима о тениским великанима.

"Ако име Новака Ђоковића до сада није било помињано поводом тога који су најбољи тенисери у историји, сада ће то сигурно бити случај. Први тенисер света изједначио се са Родом Лејвером и Бјорном Боргом са по 11 гренд слем титула", наводи се на сајту.

Скај Спортс навео је да "Ђоковић влада у Мелбурну" и подсетио да је српски тенисер победио Марија у четири финала на том турниру.

"Наде Ендија Марија за прву титулу на Аустралијан опену поново је прекинуо Новак Ђоковић, који је освојио своју шесту и изједначио Емерсонов рекорд", навео је Скај.

Шпански АС навео је да је "Ђоковић шампион" и указао на "емотиван и достојанствен" говор Ендија Марија по завршетку меча. 

Коначно, медији у региону такође не штеде комплименте за српског тенисера. "Ђоковић помео Марија", пише читани сарајевски портал Кликс, док хрватски Индекс, под насловом "Краљ Аустралије", наводи да је Ђоковић "подигао на ноге Род Лејвер арену".

"До победе су га носили навијачи на трибинама, али права фешта била је на Гарден тргу. Навијачи који нису имали улазнице привукли су велику пажњу, стотине навијача развили су заставе и заиграли коло после меча".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару