Читај ми!

Ђоковић: Памтим пораз од Нишикорија на УС Опену

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је, после победе над Жилом Симоном и пласмана у четвртфинале, рекао да је много грешио, али да је најбитније да се пласирао у четвртфинале Аустралијен опена. У изјави после меча осврнуо се и на сећања на будућег противника у четвртфиналу Кеија Нишикорија.

 

Ђоковић је, и поред 100 изнуђених грешака, успео да савлада Француза Жила Симона са 6:3, 6:7 (1:7), 6:4, 4:6, 6:3 у осмини финала првог гренд слема у сезони.

"Када играте против тенисера као што је Симон, онда морате да будете спремни на велику размену удараца. Жил је играо веома добро, борио се, док сам ја пуно грешио. Срећан сам што сам победио после четири и по сата велике борбе"”, рекао је Ђоковић после меча.

"И дропшотови, и ту сам много грешио... Навијач који је викао са трибина био је у праву да не треба више да их играм. Ипак, ово је моја игра. Овај велики број неизнуђених грешака није карактеристичан за мој стил игре... Да, јесам ја агресиван, али ипак више волим да изградим поен", додао је он.

Ђоковић је против Симона забележио чак 100 неизнуђених грешака, чиме је оборио негативни лични рекорд.

"Било је данас и неких позитивних ствари из овог лошег меча за мене. Сервисом сам задовољан, ако већ морам нешто да изаберем. Сервис ме извлачио често данас из невоља. У деветом гему четвртог сета код резултата 4:4 и 30:0 за мене нисам искористио прилику да поведем... Онда, у петом, требало је да завршим посао код 5:1, опет нисам успео... Било је ситуација, али Симон је данас био на веома добром нивоу", рекао је први тенисер света.

Новинарe је занимало да ли га пред наставак турнира брине што је имао овако тежак и статистички лош меч, а Ђоковић је уз смех рекао да га радује, јер сада зна да не може лошије од овога да игра.

Такође, новинари су га питали шта му пролази кроз главу током овако дугих мечева.

"Пре свега у оваквим мечевима кроз главу ми најчеће пролази да ми је потребан кисеоник, јер има доста исцрпљујућих размена, дугачких поена. Покушавам да се концентришем на сваки наредни поен, јер оно што је било - било је, не може се утицати додатно на то. Говорећи из искуства, није пријатно тако размишљати када играте лоше, али је јако леп осећај када победите, а играли сте лоше. Покушаћу то да искористим као подстицај у будућности", рекао је српски тенисер.

Ђоковић се се у четвртфиналу Аустралијен опена састати са Јапанцем Кеијем Нишикоријем, који је победио Жо-Вилфрида Тсонгу у три сета, 6:4, 6:2, 6:4.

"Играли смо много пута на великим турнирима, а памтим да сам изгубио од њега у полуфиналу Ју-Ес опена, али сам га касније добијао. Верујем да ћу смањити број грешака", рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер света у међособним дуелима води са 5:2 против Нишикорија. 

"Победа ме чини увереним да ћу физички бити спреман за дуел за Нишикоријем. Био сам у оваквим ситуацијама и пре. Добра ствар на гренд слем турнирима је што између мечева имате дан одмора, па тако имате довољно времена за опоравак и припрему предстојећег меча", закључио је Ђоковић. 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару