Ђоковић у четвртфиналу после тешке борбе са Симоном

Ђоковић – Симон 3:2 (6:3; 6:7/1:7/; 6:4; 4:6; 6:3) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је после жестоке борбе савладао Жила Симона са 3:2 у осмини фимала колу Отвореног првенства Аустралије. У четвртфиналу Ђоковић ће се срести са Кеи Нишикоријем који је са 3:0 елиминисао Жо Вилфреда Тсонгу, а тај меч можете да пратите у директном преносу на програмима РТС-а.

Иако је у овом дуелу Новак Ђоковић био апсолутни фаворит, јер је од њихових досадашњих једанаест сусрета Жил Симон успео да добије само први који су играли још 2008. године, у овом мечу је Новак морао добро да се потруди за пласман у четвртфинале.

Ђоковић је сигурно ушао у меч и рутински са 6:3 после 58 минута игре побео са 1:0 у сетовима.

А онда се Жил Симон вратио у меч као равноправни противник, увео други сет у тај-брејк који са чак 7:1 осваја за изједначење од 1:1 у сетовима. У трећем сету Новак за нијансу појачава темпо а Симон успева да парира, али ипак губи један сервис гем и Ђоковић после 6:4 води са 2:1 чиме се ушло у четврти сет.

Током четвртог сета настављена је равноправна борба супарника до самог финиша када Симон успева да освоји брејк и са 6:4 изједначи на 2:2 у сетовима и врати меч на почетак.

У петом, одлучујућем сету супарници су ушли и у пети сат игре. На 2:1 у гемовима за Новака, Симон сервира и брзо стиже до 40:0, али Ђоковић појачава концентрацију и са пет везаних поена одваја брејк за 3:1. Новак потврђује предност да би на следећи противников сервис освојио нови брејк за 5:1.Чинило се да ће у наставку све бити рутина јер је Новак сервирао за добијање меча, али Симон узвраћа брејком и смањује на 5:2, а потом и да сачува свој сервис за 5:3 иако је Новак изборио брејк шансу. Ђоковић по други пут сервира за меч и овога пута осваја гем, сет и меч без узгубљеног поена.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић састаће се са Кеи Нишикоријем у четвртфиналу Отвореног првенства Аустралије, а тај меч можете да пратите у директном преносу на програмима РТС-а. 

Ђоковић у међособним дуелима води са 5:2 против Нишикорија, а уз похвале Симону на одличној игри, у изјавама после меча присетио се и свог последњег пораза од Нишикорија у полуфиналу УС Опена. 

Ток меча: 

09.32 - Ђоковић поново сервира за освајање меча и пласман у четвртфинале, али овога пута је више него убедљив јер осваја гем без изгубљеног поеа и са 6:3 у петом сету осваја пласман у четвртфинале. 

09.23 - Неизвесност у дуелу Новака Ђоковића и Жила Симона и даље траје упркос убедљивом Новаковом вођству! Ђоковић сервира за победу, али Симон узвраћа брејком и смањује на 5:2. 

09.18 - Нови брејк за Новака! Чини се да је сада све извесно. Ђоковић успева да одузме и други сервит гем Симона, води са 5:1 и сервира за сет и меч. 

09.10 - Брејк за Новака! Супарници су ушли и у пети сат игре. Симон сервира и брзо стиже до 40:0, али Ђоковић појачава концентрацију и са пет везаних поена одваја брејк за 3:1. Новак сервира и експресно потврђује предност са 4:1.

09.01 - Уз мање проблема и Симон успева да сачува свој сервис за 1:1. Али Новак експресно узвраћа са 2:1 без изгубљеног пона.

08.57 - Ђоковић сервира први у петом сету и са само једним изгобљеним поеном осваја свој сервис гем за 1:0. 

08.52 - Новак подиже концентрацију и ниво игре али не успева да врати брејк и Симон са 6:4 изједначује на 2:2 у сетовима. Игра се и пети, одлучујући сет. Први сервира Ђоковић.

08.44 - Брејк за Симона! Наставља се равноправни дуел Ђоковића и Симона током четвртог сета у коме оба тенисера успевају да сачувају своје сервис гемове улазећи изједначени у финиш сета. А онда на петом Новаковом сервис гему Симон осваја шансу за брејк коју реализује за 5:4 и сервира за изједначење у сетовима.

08.29 - Проблематичан гем за Симона. На трећи сервис гем Симона, у четвртом сету, Ђоковић осваја брејк шансу али не успева да је искористи, па Жил Симон изједначује на 3:3.  

07.56 - Новак Ђоковић добија трећи сет резултатом 6:4. Трећи сет трајао је 48 минута.

07.06 - Жил Симон добија други сет у тај-брејку са 7:1. Овај сет је трајао 66 минута.

06.00 - Новак добија први сет са 6:3, после 58 минута игре.

05.02 - Почео је меч ... 

 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару