Читај ми!

Киз ипак савладала Ивановићеву

Ивановић - Киз 1:2 (6:4; 4:6; 4:6) Српска тенисерка Ана Ивановић није успела да се пласирала у осмину финала Аустралијан Опена пошто је у 3. колу поражена од Американке Медисон Киз са 2:1. Меч је после првог сета прекинут на сат времена јер се Анин тренер Најџел Сирс онесвестио у њеном боксу. У тренутку прекида Ивановићева је водила са 1:0 у сетовима и 1:0 у другом сету, али по повратку на терен није успела да врати максималну концентрацију. Ана Ивановић: Пресудио сервис противнице у трећем сету

Ана Ивановић очито није имала среће на овогодишњем Аустралија опену, јер је уз ривалке морала у два наврата да се бори и са догађајима који су јој неминовно драстично реметили концентрацију. У прошлом мечу је то било колабирање једне гледатељке на трибинама, а у дуелу са Медисон Киз колабирао је њен тренер Најџел Сирс.

Ана Ивановић је одлично почела меч и добила први сет са 6:4, а у другом је повела са 1:0, али је тада видела да се нешто дешава у њеном боксу, па је изашла са терена.

Обе играчице су се вратиле после тога на терен по своје торбе и тада је објављено да је меч прекинут на неодређено време, али су се играчице вратиле на терен после сат времена јер је Најџелу Сирсу указана лекарска помоћ и пребачен је у болницу.

Иако се поново веома потресла због прекида меча, Ана Ивановић је у наставку
успела да начини брејк за вођство у другом сету од 2:0. Али Медисон Киз успева да врати брејк и да Ани одузме сервис гем који у финишу са 6:4 реализује у изједначење 1:1 у сетовима.

У трећем, одлучујућем сету Ана Ивановић не успева да се у потпуности врати у меч и Медисон Киз односи победу са 6:4.

Ана Ивановић је и у претходном мечу на Аустралијан опену прошла кроз тешку психолошку кризу пошто је једној жени у публици позлило, али је тада успела да сачува концентрацију.

У борби за четвртфинале Медисон Киз ће се састати са бољом из дуела Американке Варваре Лепченко и Шуаи Жанг из Кине. 

Ана Ивановић: Пресудио сервис противнице у трећем сету

Српска тенисерка Ана Ивановић оценила је да је Медисон Киз захваљујући сервису у трећем сету дошла до победе у мечу осмине финала, и рекла је да је разочарана због тога. Она је повела у првом сету, водила је и у другом и у трећем, али је на крају изгубила од фаворизоване Американке.

"Јасно је да је меч био тежак. Играла сам јако добро у првом сету и добила га. Имала сам неке добре гемове, стварала сам себи шансе, али она се снажно вратила у меч, са моћном игром. У трећем сету је боље сервирала од мене...мислим да је то била велика разлика у трећем сету", рекла је Ивановићева новинарима.

Публика у Мелбурну углавном је навијала за Ану Ивановић.

"Осетила сам то на терену. Чим смо изашле на терен видела сам да је атмосфера фантастична. Стварно сам хтела да победим и да се вратим", рекла је она.

"Дефинитивно је ово био добар меч од почетка. Играла сам на високом нивоу...али је она после заиграла боље и ствари су отишле на њену страну. Наравно да сам мало разочарана, али имам чему да се надам убудуће", рекла је она.

Ток меча: 

12.05 - Медисон Киз сервира на 5:4 и иако се Ана успешно борила, осваја сет за 6:4 а тиме и меч трећег кола Аустралија опена.

11.57 - Ана Ивановић сервира за останак у мечу и успева да смањи резултат на 4:5. 

11.50 - Киз успева да освоји и нови брејк за 4:3 у трећем сету и сервира да потврди предност.

11.44 - На трећем сервис гему Ане Ивановић Киз успева да врати брејк и смањи на 3:2 у трећем сету. Киз сервира за изједначење. 

11.30 - Већ на првом сервис гему Медисон Киз Ана успева да начини брејк и води са 2:0 у трећен сету. Сервира сигурно и води са 3:0.

11.25 - У наставку другог сета Медисон Киз успева да врати брејк и да Ани одузме сервис гем који у финишу са 6:4 реализује у изједначење 1:1 у сетовима. На почетку трећег, одлучујућег сета прва сервира Ана Ивановић. 

 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару