Читај ми!

Новак сигуран, настављен поход у Аустралији

Ђоковић – Халис 3:0 (6:1, 6:2, 7:6/7:3/). Новак Ђоковић се пласирарао у треће коло Отвореног првенства Аустралије савладавши Француза Квентина Халиса. Наредни ривал нашег аса је Италијан Андреас Сепи.

Рутинском игром Новак је стигао до трећег кола. Халис је нешто већи отпор пружио у трећем сету, када је успео и да запрети. Ипак, наш ас је успео да се врати у меч и није дозволио да овај сусрет оде у четврти сет. Овај период игре решен је у тај-брејку. Меч је трајао 103 минута. 

У прва два сета не терену је је био само један играч наш Новак Ђиковић. Демонстрирао је све лепоте ове игре, а поритивник је само улепшавао његове потезе. У првом сету Француз је освојио само један гем и то први на свој сервис. У другом периоду Новак је на старту одузео сервис противнику и потом рутински одржавао предност. У финишу сета наш ас је уз још један брејк решио сет у своју корист.

Када се очекивало да ће Новак лако привести меч крају уследио трећи сет у коме је противник кренуо на све или ништа. Већ изгубљен меч Француз је брејком увео неизвестан трећи сет. Тада је Халис дошао до предности од 2:0. У наредном гему Новак је вратио брејк. Потом су оба тенисера успевала да задрже свој сервис, па је сет решен у тај-брејку.

У тај-брејку Новак први долази до мини-брејка и предности од 3:1. Успева да одржи предност и још једним мини-брејко дође до четири везане меч лопте, користи другу на свој сервис и решева меч у своју корист.

Наредни ривал нашег аса је Италијана Андреаса Сепија, који је  у другом колу савладао Американца Дениса Кудлу са 7:5, 6:4, 6:4.

Ток меча:

12.38 - Новак Ђоковић са 7:3 осваја тај-брејк у трећем сету а тиме и победу у дуелу са Халисом. 

12.32 - Новак добија свој сервис гем за 6:6 и трећи сет улази у тај-брејк.  

12.29 - Ђоковић сигуран на свом сервису за 5:5 и Халис сервира за останак у мечу. Успева да сачува сервис и сада Ђоковић сервира за тај-брејк. 

12.20 - Халис осваја и четврти гем, овог пута без изгубљеног поена. Новак узвраћа за 4:4.

12.11 - Као да се Халис загрејао, или је Ђоковићу пала концентрација, али Француз успева у трећем сету да пружи равноправан отпор најбољем тенисеру света и да добије чак три гема, колико је укупно освојио током прва два сета. 

12.08 - Изненађење је кратко трајало јер је после изгубљенос сервис гема Ђоковић вратио брејк а потом експресно изједначио на 2:2 а Халис је опет у проблему да сачува свој сервис гем. 

12.03 -  Брејк за Халиса! Велико изненађеље успева да приреди Халис одузевши први сервис гем Ђоковића. Новак ипак одмах узвраћа брејком за 1:2

12.00 - У трећем сету поново први сервира Халис и успева да сачува сервис за 1:0. 

11.55 - Новак рутински добија свој сервис гем и са 6:2 осваја други сет за 2:0.  

11.50 - И као да се наљутио, Новак експресно осваја нови брејк за 5:2 у другом сету. Ђоковић сервира за освајање другог сета у дуелу са Халисом. 

11.48 - Новаку као да је на час пала концентрација па губи своја прва два сервиса, али онда се враћа у игру и сигурно добија свој сервис за 4:2. 

11.43 - После велике борбе на свом сервису, и неколико атрактивних поена на обе стране терена, Халис успева да добије и трећи гем против најбољег тенисера света, смањивши на 3:2. 

11.35 - На свом другом сервис гему Халис успева да освоји четири везана поена и смањи Новакову предност на 2:1. Новак рутински осваја свој сервис гем за 3:1 и Халис је поново на искушењу.

11.33 - Већ на првом сервису Халиса у другом сету Ђоковић осваја брејк за 1:0 а потом рутински, без изгубљеног поена, потврђује предност на 2:0.

11.27 - Новак муњевито, без изгубљеног поена на свом сервису, приводи први сет у своју корист са 6:1.   

11.24 - Без много неизвесности Новак узима још један сервис гем Халису и убедљиво води са 5:1. Новак сервира за први сет. 

11.17 - Халис опет у проблему на свом сервису. Новак има две брејк лопте и користи другу за предност од 3:1. Ђоковић потом рутински свој сервис претвара у предноср од 4:1. 

11.11 - Већ на првом сервису проблеми за Халиса јер Новак са 40:0 долази до три гем лопте. ипак Халис успева да изједначи на 40:40. Развија се жестока борба у којој сваки од тенисера наизменично стижу до предности, да би на крају, после десетак минута игре, Халис ипак спасао свој први сервис и изједначио на 1:1. Новак сервира и рутински осваја свој други сервис гем са само једним изгубљеним поеном.  

11.00 - Почео је меч Ђоковића и Халиса у другом колу. Ђоковић сервира први и одедљиво донија свој сервис за 1:0. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару