Виктор славио после драме и преокрета

Виктор Троицки се пласирао у друго коло Аусталијан опена, пошто је после невероватног преокрета савладао Шпанца Данијела Муњоза де ла Наву са 4:6, 4:6, 6:1, 7:6 (7:4), 6:3.

Троицки је одиграо други драматичан меч у само четири дана, после финала у Сиднеју и победе над Грегором Димитровом, али срећом са истим епилогом.

Виктор је 21. носилац Аустралијан опена, а данас му је требало нешто више од три и по сата да добије 71. играча света, који никада није прошао прво коло неког гренд слем турнира.

Наш тенисер је слабо почео меч. Искусни Шпанац је у трећем гему направио брејк, што му је било довољно да добије први сет са 6:4, пошто су оба ривала била врло сигурна на свом сервису.

Муњоз де ла Нава направио је брејк на самом почетку другог сета, после чега су обојица тенисера до краја држала свој сервис, тако да је Шпанац повео са 2:0 у сетовима.

Троицки је спречио потпуно изненађење тако што је у трећем сету заиграо много боље. Направио је два брејка и био сигуран на свом сервису, тако да је дошао до вођства од 5:0, што му је било довољно да тај сет добије са 6:1.

Четврти сет је личио на прва два, с тим што су обојица тенисера направила по брејк и била сигурна на свом сервису, тако да је тај сет отишао у тај-брејк.

У тај-брејку је Троицки био успешнији, пошто је имао три мини-брејка наспрам два ривала, тако да је славио са 7:4.

Шпанац је у петом сету направио брејк и повео са 2:1, али тада се разиграо Троицки, направио два брејка и одбранио своја два сервиса за вођство од 5:2.

Српски репрезентативац је при сервису Муњоза де ла Наве имао пет меч-лопти, али је његов ривал спасао свих пет и одбранио свој сервис за 5:3.

Троицки је потом добио шансу да на свој сервис избори пласман у другу рунду и то је успео искористивши трећу меч-лопту.

У наредној рунди Виктор ће играти против квалификанта Тима Смичека из САД, који је изненадио Шпанца Данијела Химена-Травера са 6:1, 3:6, 6:3, 6:2.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару