Вердаско елиминисао Надала са Аустралијан опена

Пети носилац Рафаел Надал елиминисан је већ у првом колу, после драматичног меча од четири сата и 45 минута у коме је поражен од земљака из Шпаније Фернанда Вердаска, 7:6 (8:6), 4:6, 3:6, 7:6 (7:4), 6:2.

Надалу је ово први пут да испада у првом колу Аустралијан опена. Први сет земљака прошао је без иједног брејка, да би у тај-брејку 45. тенисер света био прибранији и добио је тај период игре са 8:6.

Надал је после тога заиграо боље и направио је два брејка у другом сету за 6:4, да би у трећем сету заиграо још боље и са два брејка дошао до 6:3.

Вердаско се, међутим, није предавао и већ на почетку четвртог сета је направио брејк, да би дошао до вођства од 5:3 у гемовима. Надал је одбранио свој сервис, а онда направио брејк, тако да је на крају сет отишао у тај-брејк, у коме је Вердаско поново био бољи и добио са 7:4.

Надал је у петом сету одмах направио брејк, а онда одбранио свој сервис за 2:0. Вердаско је, међутим, после тога освојио гем на свој сервис, а онда направио три узастопна брејка, у којима је био сигурнији и одлучнији, тако да је добио пети сет са 6:2.

Вердаско ће у другом колу играти против Израелца Дудија Селе, 87. тенисера света.

Други носилац Отвореног првенства Аустралије у тенису, Енди Мари пласирао се у друго коло тог турнира, пошто је у Мелбурну у три сета победио Александра Зверева, 6:1, 6:2, 6:3.

Мари није имао проблема против 83. играча света. Његов следећи противник биће домаћи играч Сем Грот, који је у четири сета победио Андреаса Манарина. 

Канађанин Милош Раонић, 13. носилац турнира, импресивно је почео Аустралијан опен, пошто је победио Француза Лукаса Пуија у три сета, 6:1, 6:4, 6:4, чиме је наставио победничку серију у 2016. години. Он је пре Мелбурна освојио Бризбејн, а данас је показао да је здрав, за разлику од прошле сезоне, која му је била оптерећена повредама. Он је данас забележио ас сервисом од 228 километара на сат.

Жереми Шарди је после четири сата и 43 минута добио окршај са Ернестсом Гулбисом, 7:5, 2:6, 6:7, 6:3, 13:11.

Италијан Фабио Фоњини, 20. носилац турнира испао је у првом колу после пораза од Жила Милера из Луксембурга након четири тај-брејка, 7:6, 7:6, 6:7, 7:6. Италијан је често бурно реаговао током меча, свађао се са судијом, а у трећем сету му је одузет поен због понашања.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару