Федерер: Открити имена оних који намештају!

Роџер Федерер је изјавио да је време да се открију имена играча осумњичених за намештање мечева.

Би-Би-Си је објавио да има доказе о намештању тениских мечева, али да Удружење тениских професионалаца (АТП) није реаговало на пријаве о томе. Наводно, реч је о играчима који су претходних година били међу 50 најбољих, међу којима су и освајачи гренд слем турнира у синглу и дублу.

"Волео бих да чујем имена. Тада бар знате нешто конкретно и можете да причате о томе. Да ли је то био тренер? Да ли неко из његовог тима? Ко је то био? Да ли се то и раније дешавало, да ли је реч о играчима у синглу или дублу, који гренд слем?", упитао је освајач 17 гренд слем титула.

"То је веома озбиљно и важно је очувати интегритет нашег спорта. Докле то иде? Што више то буде ишло, бићу више изненађен", додао је он.

АТП је оштро демантовао тврдње да се није адекватно реаговало на информације да је било који играч био умешан у намештање мечева.

Федерер се пласирао у друго коло Отвореног првенства Аустралије пошто је победио Грузина Николоза Басилашвилија у три сета – 6:2, 6:1, 6:2.

Освајач четири трофеја на Аустралијан опену наступа на 65. узастопном гренд слем турниру, чиме је поправио сопствени рекорд.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?