Читај ми!

АТП негира да није реаговао на наводе о корупцији

Челници Удружења тениских професионалаца оштро су демантовали тврдње да се није адекватно реаговало на информације да је било који играч био умешан у намештање мечева. Извршни директор АТП-а Крис Кермоуд рекао је то на данашњој конференцији за медије у Мелбурну, одговарајући тако на наводе Би-Би-Сија и Базфида, који су у ноћи између недеље и понедељка објавили да имају доказе о намештању, као и да АТП није реаговао на пријаве о томе.

"Јединица за интегритет тениса (ТИУ) и тениске власти апсолутно одбацују било какве наводе да су докази о намештању заташкавани из било ког разлога, као и да нису темељно истраживани. Извештаји Би-Би-Сија и Базфида односе се на догађаје од пре око 10 година, али ми ћемо свакако истражити све нове информације, јер увек то радимо", рекао је Кермоуд.

ТИУ је основан 2008. године и задужен за борбу против корупције у тенису. Он је до сада осудио и суспендовао десетине играча, углавном ниже рангираних.

У извештају Би-Би-Сија и Базфида наводи се да су током истраге добили нове информације и да су разговарали са десетинама саговорника, али нису објављена имена, осим Николаја Давиденка и Мартина Васала Аргуела.

Њихов меч из 2007. године у Сопоту прекинут је када су кладионице отказале све уплате због сумњивих активности. То је изазвало истрагу АТП-а. У извештају се наводи и да осморо тенисера који су раније намештали сада учествује на Аустралијан опену.

Извештај наводи да је Давиденков меч био намештен, али је први човек АТП-а рекао да мора да постоји конкретан доказ да би се играч суспендовао.

"Потребни су нам докази. Истрага о мечу у Сопоту 2007. године није донела довољне доказе. Као што наводи Базфид, истрага је наишла на непремостиве препреке и једноставно није било могуће утврдити ко је крив у том случају", рекао је Кермоуд.

Он је истакао да АТП не толерише корупцију.

"Истраге ТИУ донеле су 18 пресуда, од чега је шест доживотних суспензија. Имамо политику нулте толеранције о овом питању. Не опуштамо се, стално смо на опрезу", рекао је Кермоуд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?