Читај ми!

Серена Вилијамс у другом колу, победе Радванске и Квитове

Америчка тенисерка Серена Вилијамс почела је данас одбрану титуле на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну победом у два сета над 36. тенисерком света, Италијанком Камилом Ђорђи, 6:4, 7:5. У друго коло су се пласирале Агњешка Радванска и Петра Квитова.

Прва тенисерки света је током меча имала велику помоћ противнице која је направила 12 дуплих сервис грешака, укључујући и једну на брејк лопти у 11. гему другог сета, после које је Вилијамс повела са 6:5. Американка је после тога без изгубљеног поена освојила гем на свој сервис и после прве меч лопте и сат и 45 минута пласирала се у друго коло.

"Није било брзо, али и од тога сам имала користи. Успела сам да останем мирна данас и мислим да је то најважније", рекла је освајачица 21 гренд слем трофеја Вилијамс.

Вилијамс ће у другом колу играти против 90. тенисерке света Си Веј Хсије са Тајвана, која је са 3:6, 7:5, 6:1 победила Летонку Јелену Остапенко, 81. на светској ранг листи.

Четврти носилац Пољакиња Агњешка Радванска је без већи проблема прошла у друго коло, пошто је са 6:2, 6:3 победила Американку Кристину Мекхејл, 65. тенисерку света.

Четврта тенисерка света Радванска, ће у другом колу играти против Канађанке Ежени Бушар.
Шести носилац Чехиња Петра Квитова лако је у првом колу победила 167. тенисерку света Луксику Кумкум са Тајвана 6:3, 6:1, а противница у другом колу биће јој домаћа тенисерка 39. на ВТА листи Дарија Гаврилова, која је такође у два сета победила Чехињу Луцију Храдецку, 53. на свету, са 7:6, 6:4.

Шпањолка Карла Суарес Наваро, 10. носилац, пласирала се у друго коло пошто је победила 169. тенисерку света Викторију Голубић из Швајцарске са 7:5, 6:4. Наваро ће у другом колу играти против 170. тенисерке света Марије Сакари из Грчке, која је у три сета 6:4, 1:6, 6:3 победила Кинескињу Јафан Ванг, 138. на ВТА листи.

Францускиња Кристина Младеновић, 30. тенисерка света, је до пласмана у друго коло дошла победом над 38. на ВТА листи Словакињом Домиником Цибулковом од 6:3, 6:4, а наредна противница биће јој Американка Никол Гибс, 105. тенисерка света. Гибс је у првом колу победила 98. тенисерку света Чехињу Клару Кукалову са 6:2, 2:6, 6:1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?