Читај ми!

Ђоковић победом над Чунгом започео одбрану титуле

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одбрану титуле на Аустралијан опену започео је победом над Хјон Чунгом из Јужне Кореје. Наш тенисер забележио је рутинску победу у три сета - 6:3, 6:2, 6:4.

У мечу који је трајао непуна два сата какав такав отпор Чунг је пружио једино у првом сету у коме је успео да дође и до брејка. Ипак, Новак је за талентованог 19-годишњег тенисера био ипак „превелики залогај" па је наш тенисер заблежио још једну убедљиву победу.

За разлику од првог сета у коме је грешио Новак је други сет добио убедљиво. Ђоковић је на почетку другог сета, у првом и трећем гему одузео сервис Чангу и без већих проблема освојио  сет.

Први играч света је одмах на старту трећег сета одузео сервис противнику а затим ту предност рутински сачувао до краја сета, који је завршио без изгубљеног поена на свој сервис, после прве меч лопте.

Петоструки освајач Аустралијан опена, први тенисер света Ђоковић, у другом колу играће са Французом Квентином Халисом који је са 3:1 елиминисао Хрвата Ивана Додига.

Ђоковић се налази у истом делу костура као и Швајцарац Роџер Федерер, па је њихов потенцијални дуел могућ у полуфиналу турнира.

После меча Новак Ђоковић је похвалио противника, али је та тема била у другом плану због интересовања новинара за његов коментар о афери намештања мечева коју је покренуо Би-Би-Си.

"Никада пре нисам играо против њега, никада нисмо тренирали заједно. Морао сам добро да га анализирам и припремио сам се најбоље што могу. Има 19 година и знао сам да то може да буде незогодно јер није имао шта да изгуби. Види се да има потенцијала. Мислим да је код мене најбољи део игре био сервис, освојио сам много поена, много винера и ас удараца. Било је топло и морамо да се припремимо на те услове", рекао је Ђоковић. 

Први гренд слем турнир у сезони, Отворено првенство Аустралије, играће се од 18. до 31. јануара у Мелбурну.


 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?