Читај ми!

Бекер: Новак је покварио журку Федерера и Надала

Легендарни немачки тенисер Борис Бекер рекао је вечерас у Београду да није могуће дати одговор ко је најбољи тенисер свих времена, и додао да је Новак Ђоковић својом појавом на туру прекинуо доминацију Роџера Федерера и Рафаела Надала.

"Одувек се поставља питање ко је најбољи тенисер свих времена, али на то питање никада се не може дати одговор, јер овај спорт је имао много великих шампиона у својим ерама. Почетком двехиљадитих имали смо момка из Швајцарске (Роџера Федерера), који је освајао све. Он је освојио 17 гренд слем титула и тако посматрано он је најбољи свих времена... Онда се појавио Шпанац Рафаел Надал, који је девет пута био најбољи на Ролан Гаросу, то је невероватан резултат... Били су ту многи, али онда се појавио неки момак из Србије (Новак Ђоковић), који је покварио журку. Журку Роџера и Рафаела", рекао је Бекер на свечаности Фондације "Новак Ђоковић" у Југословенском драмском позоришту.

Бекер, тренер Новака Ђоковића, рекао је да је изузетно поносан на све што је најбољи тенисер света урадио и додао да би са Ђоковићем "волео да освоји највећи турнир на шљаци – Ролан Гарос".

"Поносан сам на Новака. Поносан сам на његову одлучност и истрајност у свему томе. То је оно што њега одржава на врху. То сам научио од њега. Победе су као дрога, а он то поседује, као и ја док сам био тенисер", казао је Бекер.

Он је оценио да је тенис последњих година стекао велику популарност због великих ривалстава.

"Тенис живи за ривалства. Веома је битно имати велика ривалства... То је један од разлога што је данас тенис толико популаран. Када имате момке попут Новака, Роџера, Рафаела, Ендија (Марија), па и Стана Вавринке, то привлачи људе. Свако од њих долази из другачијих прича и окружења, а између њих су велика ривалства", оценио је немачки тренер.

Бекер је на сцени "Љуба Тадић" ЈДП-а говорио о томе како је текао његов живот у малом немачком граду Лајмену и како се између кошарке, пливања и фудбала одлучио за тенис и пут од талентованог дечака до шампиона Вимблдона са само 17 година. Такође, Бекер се осврнуо и на успоне и падове у каријери, а причао је и о сновима и колико су они битни за напредак у каријери.

На почетку свечаности Новак и Јелена Ђоковић поздравили су се са свим гостима, а српски тенисер је рекао колико је поносан на свој народ и земљу.

"Сваким даном све више сам поносан на свој народ због начина на који смо реаговали на актуелну кризу са избеглицама. Србија је можда једина показала гостопримство и достојанствено се носи са тим проблемом. Можда и због свега што смо прошли у последњих 30 година, наш народ је показао емпатију", рекао је Новак Ђоковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару